T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sitesinden alınan bilgiye göre yılın ilk karı Karasu’da Cuma günü sabah saatlerinden itibaren etkisini gösterecek. Sakarya’yı beş gün süreyle etkisi altına alacak olan kar yağışının Karasu’nun yüksek kesimleri başta olmak üzere ilçe merkezini de etkisi altına alması bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 4 Ocak Cuma günü sabaha karşı karla karışık yağış beklenirken, sabah 09:00 itibariyle kar yağışının ilçede etkisini göstereceği öğrenildi. Akşam 18:00’a kadar etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışı, aralıklı olarak beş gün süreyle Karasu’da etkili olacak. Cuma günü en düşük sıcaklık 3 derece, en yüksek sıcaklığın ise 5 derece olması beklenirken, beş gün süreyle don olayının da yaşanmasına karşı vatandaş uyarıldı.

 

Beş günlük hava tahminine göre Cuma gününden Salı gününe kadar kar yağışı ilçede görülürken hava sıcaklıklarının -1 ile 4 derece arasında değişeceği öğrenildi. Karasu’da önümüzdeki beş günlük hava durumu tahmini is şöyle: