SEPAŞ Gönüllüleri’nin katkılarıyla Yalı Mahallesi’nde bulunan Şehit Ferhat Sözer İlk ve Ortaokulu’na tam donanımlı bir kütüphane kazandırıldı. 70 metrekarelik alana sahip kütüphane, akıl ve zeka oyunlarıyla desteklenerek toplam 3.100 kitaba ev sahipliği yapıyor. 570 öğrenciye hizmet verecek kütüphane, Cuma günü gerçekleştirilen yoğun katılımlı bir açılış töreniyle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Açılış törenine Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürü Fikret Güldemir, İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, SEPAŞ Genel Müdürü Çağrı Poyraz, SEPAŞ Enerji Gönüllüleri ile okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı. Şehit Ferhat Sözer İlk ve Ortaokulu Müdürü Alper Doğan, davetlilerle yakından ilgilendi.

 

 

Gurur verici proje

 

Açılış öncesi bir konuşma yapan SEPAŞ Genel Müdürü Çağrı Poyraz, “Yapım öncesi gördüğümüz kütüphanenin son halini gördüm ve son derece mutlu oldum. Karasu’da böyle faydalı projelere sahip olunması guru verici. Çalışmalarından ötürü SEPAŞ Gönüllüleri’ni de tebrik ediyorum. İnşallah, öğrencilerimiz tadını çıkartarak ve dağarcığını geliştirerek ilerde güzel işler yapmak üzere buradan mezun olur” dedi. Poyraz’ın konuşmalarının ardından söz alan Kaymakam Aziz Mercan ise, “İlçemizde hayata geçirdiğimiz Z kütüphanenin bir tanesini de Şehit Ferhat Sözer İlk ve Ortaokulu’nda açmış bulunuyoruz. Okul idarecileri, öğretmenler ve okul aile birliğinin büyük katkılarıyla okulumuzun ihtiyaçları gideriliyor” şeklinde konuştu. Çocukların 30-40 yıl sonrasına hazırlandıklarını da belirten Mercan, “Onların çok iyi hazırlanması gereken bir dönemdeyiz.  Uyduların Mars’a indiği dönemin çocukları, gençleri ve yetişkinleri olacaklar” ifadelerini kullandı.

 

SEPAŞ, bilime ışık tutuyor

 

“Çok okumak, kendimizi yetiştirmek zorundayız. Bilim, fen anlamında hem birey hem de toplum olarak çok iyi düzeylere gelmeliyiz. Bunun yolu da okumaktan geçiyor” diye sözlerine devam eden Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Kütüphanenin oluşumunda katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. SEPAŞ, destekleriyle bilimin ışığıyla aydınlanmamıza da katkıda bulunuyor. İnanıyorum ki çocuklarımız, kendilerine sunulan bu imkanı en iyi şekilde değerlendirecek. Kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Mercan, konuşmalarının ardından SEPAŞ Genel Müdürü Poyraz’a plaket takdim etti. Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, okulun görsel sanatlar öğretmeni Deniz Gökçek’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan ise SEPAŞ Gönüllüleri’ne plaket sundu. Kütüphanenin açılış kurdelesini ilçe protokolü öğrencilerle birlikte kesti. Kütüphanenin açılışının ardından kutlama pastası kesildi ve Kaymakam Mercan’a çiçek takdim edildi.  Öğrencilerin zeka oyunları oynayıp kitapları incelemesi de dikkatlerden kaçmadı.