Uzun süredir görevini sürdüren Karasu Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Şentürk, Pazar günü Karasu Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı binasında düzenlenen programla başkanlık görevini Hakan Güner’e devretti. Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu ve il yönetiminin de katıldığı programda MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara ve yönetimi, MHP Kocaali İlçe Başkanı Adnan Arar ve yönetimi, MHP’li Karasu Belediye Meclis üyeleri Muharrem Kara ve Fatih Şentürk, Kocaali Ülkü Ocakları Başkanı Sercan Uçar, Ferizli Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Eray Derinsu, Arifiye Ülkü Ocakları Başkanı Salih Musa Kulaksız ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Karasulu gençlerin de yoğun katılım gösterdiği programa ayrıca Karasu Gençlik Derneği (KGD) üyeleri de katıldı.

 

En şerefli görev

 

Görev devir teslimi öncesi bir konuşma yapan Kadir Şentürk, “Şeref duyarak yaptığım ocak başkanlığı görevim süresince hep beraber iyi ve kötü günlerimiz oldu. Bu yaşanılan süreçte benimle beraber yol arkadaşlığı yapan bütün kardeşlerimin haklarını helal etmesini istiyorum. Benden yana varsa bütün teşkilata hakkım helaldir. Bundan sonraki süreçte Ülkücü hareket olarak lider, doktrin ve teşkilatımıza sahip çıkacağımıza, yeminimize her zaman sadık kalacağımıza ve yeni ocak başkanımız olan Hakan Güner’in her daima yanında olacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum” dedi. Şentürk, sözlerini “Ülkü Ocakları Başkanlığı, bir ülkücünün ulaşabileceği en son ve en şerefli makamdır. Kutsal vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için her zaman hizmetimizi ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene. Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin” diyerek tamamladı.

 

Gençlerimize sahip çıkacağız

 

Karasu Ülkü Ocakları Başkanlığı görevine getirilen Hakan Güner ise, “Bu şerefli görevi Kadir Şentürk başkanımızdan devralmak ve ilçe gençlerimiz ile birlikte sürdürecek olmak gurur verici. Başarıya devraldığımız bu bayrağı, daha yukarı taşımak için elimizden gelen özveriyi göstereceğim. Karasulu gençlerimizi Ülkü Ocakları’nda bir araya getirerek onların dinine ve vatanına bağlı birer birey olarak yetişmesi için çalışmalarımız sürdüreceğiz. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu da yeni başkana görevinde başarılar diledi ve kendisine Türk Bayrağı hediye etti. Devir teslim töreni sonrası davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu ve yoğun katılım gösteren gençler ile birlikte sohbet edildi.