Karasu’da oluşturmayı düşündüğü muhtarlığa ait yardım fonuyla bir ilke imza atacağını da ifade eden Demirtürk, “Çevrem geniş. Oluşturmayı hedeflediğim yardım fonuyla Karasu’daki iş adamları ve yardım severlerden kaynak sağlayarak toplanan parayla hastaya, yardıma muhtaç bireylere, maddi durumu zayıf olan öğrenciye burs vererek, evlenmeye hazırlanan ve maddi zorluk çeken çiftimize evin bir eşyasını alarak ya da tutacağı salona katkı sağlayarak destek sağlayacağız” dedi. Yol yapının belediyenin işi olduğunu söyleyen Demirtürk, “Bu tür vaatlere gerek yok. Ben yalan söylemem. Muhtarın üzerine düşen ne ise elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Ben yaptığımla konuşacağım, yapacağımla değil” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Gönüllerimizi birleştirmeliyiz

 

Mahallenin derdini bilen bir mahalleli olarak muhtar adaylığını koruduğuna da değinen Yusuf Demirtürk, “Nasip olursa muhtar seçildiğimde ilk olarak insanları birbirine kaynaştırmayı planlıyoruz. Çünkü Aziziye Mahalle’mizde insanlar arasında hala bir bölünme var. Kültür farklılığı, küskünlük gibi birçok etken var. Mahallemiz için öncelikle gönüllerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Bu yolla daha rahat bir çalışma yapabiliriz. Ayrık bir şekilde bir yere varamayız. Bu birlikteliği sağlamak için etkinlikler ve çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı. Birlikteliği oluşturmak için mahalledeki eski ve mevcut muhtarlar, kendi emsalleri ve yaşlılarla fikir alışverişinde bulunacağını söyleyen Demirtürk, “Sorunları mahalleliyle birlikte belirleyip sonrasında birlikte çözüm oluna gitmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

Mahallenin sorunlarına vakıfız

 

Muhtar Adayı Demirtürk, Aziziye Mahallesi’nde hakkında adaylıktan çekildiğine dair oluşan dedikoduların asılsız olduğunu da sözlerine ekledi. Karasu Aziziye Mahalle sakinlerini evlerinde ziyaret eden Aziziye Mahallesi Muhtar Adayı Yusuf Demirtürk, “Esnaf ziyaretlerimizi zaten sürdürüyorduk. Azalarımızla birlikte bölge bölge ayırarak ev ziyaretlerimizi de gerçekleştiriyoruz. Mahalle sakinlerimizin evlerine giderek onların muhabbetlerine ortak oluyoruz. Sağ olsun kendileri çok misafirperver. Bizi hoş karşılıyorlar. Çok güzel tepkiler de alıyoruz. Yapılan ziyaretlerle birlikte vatandaşlarla daha yakından tanışma imkanına sahip oluyoruz” dedi. Demirtürk, seçildikten sonra ellerinden geleni yapacaklarının mahallelinin farkında ve Aziziye Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş olarak mahallenin sorunlarına vakıf olduğunu belirtti.

HABER: Esra Aydın