Özellikle son iki yıl içerisinde eksiklerini bir bir gideren Karasu Devlet Hastanesi, sadece Karasu’nun değil, üç ilçenin de sağlık hizmetine yanıt vererek bölge hastanesi konumuna geldi. Son üç aydır ise mecburi hizmet kadrolarına sahip olan Karasu Devlet Hastanesi’ne önemli sayıda doktor tayin edildi. Yakın zamana kadar ilçe hastaneleri arasında en iyisi olarak gösterilen Akyazı Devlet Hastanesi ile C grubu hastaneler statüsünde bulunan Hendek Devlet Hastanesi’ni de geride bırakan ilçe hastanemize aynı anda dört uzman hekim atandığı dönemde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir adet uzman hekim atanmış ve Sakarya’da bu sayı en son 1980’lerde görüldüğü biliniyor.

 

Kadro ve poliklinikler

 

C sınıfı hastaneler statüsünde olan Akyazı Devlet Hastanesi’nde halen 23 uzman hekim varken bugün Karasu’da 27 uzman hekim görev alıyor. 27 uzman hekime sahip olan Karasu Devlet Hastanesi, Kocaali, Kaynarca ve Ferizli’ye kadar hizmet veriyor. Karasu Devlet Hastanesi, sadece kendi ilçesine değil 3 ilçeye daha hizmet veren bir bölge Hastanesi durumunda. Hatta il dışı olarak Akçakoca’dan dahi hasta geldiği biliniyor. Edinilen bilgiye göre göz hastalıkları uzmanı çarşamba günleri ameliyata girerken saat 17:00 – 19:00 arası mesai dışı poliklinik ve cuma günleri de 08:00 – 16:00 mesai içi poliklinik hizmeti veriyor. Dermotoloji uzmanı, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri poliklinik yapıyor. Cuma günleri haftada bir gün, genel cerrahlar tarafından endoskopi ve kolonoskopi yapılıyor. Psikiyatrı uzmanı tarafından yönlendirilen hastalar, ayrıca Karasu Devlet Hastanesi’nde psikolog hizmeti de alabiliyor.

 

 

Açılan servisler ve doktorlar

 

Yakın zamanda Karasu Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar ise şöyle: Fizik tedavi kapasitesi arttırıldı. Yatak sayısı neredeyse iki katına çıkartıldı ve tedavi masaları arttırıldı. Palyatif servisi yakın zamanda hizmete girdi. 27 uzman doktorun yanı sıra, Acil Servis’te ise 10 acil hekimi ile hizmet veriliyor. Karasu Devlet Hastanesi’nde sadece kardiyoloji hekiminin eksik olduğu öğrenildi. Sakarya il merkezinde dahi kardiyoloji polikliniğinde sıkıntı mevcutken ilçeler bazında da aynı sorun görülmekte, bazı hastanelere ise geçici görevlendirme ile poliklinik hizmeti veriliyor. Bugün itibariyle hastanede görev alan doktorlar ise şöyle:

 

Üroloji Uzmanı ve Başhekim Op.Dr. Celalettin Akyol

Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Ersin Cücen

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Selman Çınar

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Gülcan Tural

İç Hastalıklar Uzmanı Uz. Dr. Sami Ayhan

İç Hastalıklar Uzmanı Uz. Dr. Yasin Çakıl

İç Hastalıklar Uzmanı Uz. Dr. Fatma Doğan İpek

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. İbrahim Meriç

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Melis Akpınar

Nöroloji Uzmanı Uz. Dr. Ayşe Mine Altun

Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İhsan İskenderoğlu

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Enver İpek

Radyoloji Uzmanı Uz. Dr. Hakan Kefeli

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Ertan Altan Boz

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ümit Güngör

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz. Dr. Gökay Tunç

Dermatoloji Uzmanı Uz. Dr. Serkan Düzayak

Hemodiyaliz Hekimi Dr. Mert Çağlar

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Erdem Altıparmak

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz Dr. Nagehan Güldoğan

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uz. Dr. Murat Eren Köşük

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Göksan Acar

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Fethi Zorlar

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Şule Karakuş

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Fatma Sercan Karabayır

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Hatice Acar

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Sinem Öz

 

HABER: Nevtan Angün