İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2001 mezunu olan MHP Sakarya Milletvekili Aday Adayı Tolgahan Öksüz, 2008 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı, Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmesinin ardından İstanbul ili Bayrampaşa ilçesinde bulunan Yargı Hukuk Bürosu’nda 2010 yılı sonuna kadar avukatlık görevi icra etti. Öksüz, 2010 yılından bu yıla kadar da Sakarya ili Karasu ilçesinde açmış olduğu ve şahsına ait Yargı Hukuk Bürosu’nda faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Mesleki deneyimlerini, sıklıkla davet edildiği üniversite panellerinde aktarma imkanı oldu. Ayrıca 2011-2012 ve 2012-2013 yılları arasında Sakarya Üniversitesi’ne bağlı Karasu Meslek Yüksekokulu’nda mesleğiyle alakalı dersleri anlattı. Avukatlık mesleğini icra ederken davalarında seçici davrandı. İnanmadığı ve devletimizin karşısında yer alabilecek hiçbir davayı kabul etmedi. Uzmanlık alanını ceza davaları, tazminat davaları, iş hukukuna ilişkin davalar, fikri haklara ilişkin davalar ve idari davalar oluşturmaktadır. Savunulabileceğini düşünmediği hiçbir şahsı, yargı makamları önünde savunmadığı gibi, masumiyetine inandığı her şahsı da sonuna kadar savunmayı şiar edindi.

 

MHP Sakarya Milletvekili Aday Adayı Tolgahan Öksüz, Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in dava arkadaşı olan babası Avukat Muhammet Öksüz’ün yanında pek çok siyasi faaliyete katıldı. Gerek üniversite yıllarında gerekse üniversite sonrasındaki dönemde Ülkü Ocakları’nda gönüllü mücadeleler verdi. Son bir yıldan bu yana MHP Karasu İlçe Teşkilatı İlçe Hukuk Danışmanı olarak görev yaptı. Öksüz halen Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Delegesi olarak görev yapmaktadır. 1979 İstanbul doğumlu olan Tolgahan Öksüz, evli ve bir çocuk babasıdır. İyi düzeyde İngilizce bilen Öksüz, siyasi faaliyetlerini facebook.com/tolgahanoksuz54 , instagram.com/tolgahanoksuz54 ve twitter.com/tolgahanoksuz54 sosyal medya adresleri ile www.tolgahanoksuz.com.tr üzerinden Sakarya halkı ile paylaşmaktadır.