Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Kimya Teknolojisi Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı ile Metal Teknolojisi Alanı’nda eğitim gören öğrenciler tarafından yıl boyu hazırlanan projeler, Pazartesi günü görücüye çıktı. Fuarın açılış kurdelesini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Okul Müdürü Ali Salim, Yazı İşleri Müdürü Turhan Yüzücü ve bazı okul müdürleri birlikte kesti. 66 öğrenci ve 20 gözetmen öğretmen tarafından hazırlanan 20 projenin sergilendiği TÜBİTAK Fuarı’nda yer alan projeler göz doldurdu. Özellikle Kimya Teknolojisi Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı ve Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencileri tarafından hazırlanan projeler dikkat çekti. Makine Teknolojisi Alanı, Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı ile Metal Teknolojisi Alanı öğrencilerinin kendileri tarafından hazırlanan ve günlük hayatta kullanılacak ürün ile projeler de fuarı ziyaret edenler tarafından takdir topladı. Fuar sonrası, yine okul öğrencileri tarafından yapılan şehitler köşesinin de açılışı gerçekleştirildi.

 

 

Meslek Lisesine yakışan bir fuar

 

Fuarda yer alan 20 projeyi tek tek gezen ve büyük bir ilgiyle öğrencilerden bilgi alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, fuar sonrası Karasu Haberleri’ne açıklamalarda bulundu. “Fuar çalışmamız, meslek lisesine yakışır bir çalışma niteliğinde olmuş. Projeleri gezdiğimizde şu anda dünyanın çok kullanmış olduğu cep telefonuyla yönetme iş ve işlemleri sürdürme faaliyetlerini gördük ki bizim okulumuzda da devreye alınmış. O anlamıyla yapılan diğer projelerden bir farklılık arz ediyor” diyen Turhan, sözlerini “Bunun yanı sıra diğer mekaniksel projeler de en az onlar kadar kıymetli. Genel anlamda farklı bir çalışma olmuş. Kurumda bütün çalışan herkesi bu yönüyle birlikte tebrik ediyoruz” diyerek tamamladı.

 

Başarı çıtası daha da yükselecek

 

Şehit Hasan Keleş ve Karasulu şehitlerin yer verildiği şehitler köşesinin de açılışını yapan Turhan, “Birçok okulumuzda gezdiğimizde şehit köşeleri gördük. Ancak burada yapılmış olan çalışma, gerçekten bütün okullarımıza örnek olacak bir çalışma. Hem okulumuza adı verilmiş şehidimiz çok ön plana çıkarılmış hem de diğer şehitlerimize vefa örneği gösterilmiş. Biz bugün bu okulları açık tutabiliyor ve eğitim sürdürebiliyorsak bu, şehitlerimizin sayesinde oluyor” şeklinde konuştu. Okul Müdürü Ali Salim ise “Öğrencilerimiz, TÜBİTAK fuarı kapsamında 20 tane birbirinden özel ve güzel proje hazırladı. Her projeye bir öğretmen ve 3 öğrenci görevlendirdik. Bunun yanı sıra okulumuzun öğrenci girişine hem okulumuzun şehit köşesini hem de Karasu’daki tüm şehitleri bir arada görebilme adına tüm Karasu şehitlerinin köşesini yaptık. Seneye bir üst çıtaya yükselterek bu başarıların devamını getireceğiz. Biz yoksak da bizden sonra gelenler bu bayrağı devam ettirecek” ifadelerini kullandı.