Geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen tartışmalı Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı’na ilişkin değerlendirmede bulunan CHP’li Karasu Belediye Meclis Üyesi Mustafa İngenç, “Belediye meclisinde belediye yasasının verdiği yetki çerçevesinde önergelerim devam edecek. Kimse kenara çekilip, sıradan bir meclis üyesi olmamı beklemesin. Mecliste siyaset üstü bir yönetim anlayışı olmalı. Siyaset yapacak olsak başka şekilde de yaparız” şeklinde konuştu. İngenç, önergelerinin kabul edilmemesi konusunda meclis kararının ve belediyenin tutumunu Karasu halkının takdirlerine sunduğunu söyledi.

 

Ciddiye almadım

 

Verdiğim son önerge, TC ibaresinin belediyenin isminin önüne konulması ile aynı önergede ilçemizin yetiştirdiği tek Orgeneral olan merhum İbrahim Koçman Paşa’nın adının verildiği caddedeki tabelanın yerine konulmasıydı” diyen İngenç, “Karasu’yu beraber yönetmek istiyoruz. Fikirlerimize itibar edilirse mutlu oluruz. Diğer önergeler belli bir plan, süre, para içeriyor. Benim verdiğim bu önerge için ise bunların hiçbiri gerekli değil” dedi. İngeç, önergeye tepki veren Ak Partili Meclis Üyesi Zekeriya Durmaz’ın sözlerini ciddiye almadığını da belirtti. İngenç, “TC, üst kimliğimiz ve itibarımızdır” diye konuştu.

 

Geçmişteki alışkanlık

 

Meclis toplantılarında sunduğu önergelerde Karasu’nun sorunlarına değindiğini de ifade eden Mustafa İngenç, “Belediye meclisini ilgilendirmeyecek Karasu’nun hiçbir sorununu meclise taşımam. Son verdiğim önergelerde de terminal, çevre kirliği ve düzeni ile uygulama imar, Sakarya Nehri ve Küçükboğaz Gölü’nü koruma planları, Karasu’nun arıtma sisteminin yetersizliği, Sakarya Nehri’ne mendirek yapımı projesinin DLH’ye teklifi, ilçenin turizm imajını koruma gibi konular yer alıyordu ve kabul edilmedi. Bu geçmişten gelen bir alışkanlık sanırım. Biz hizmet aşkıyla yanıyoruz. Sorunları birlikte çözmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Esra Aydın