“Düşünen Pamukova” bahar satranç turnuvasına katılım için Karasu’ya da davet gönderildi. Düzenlenecek olan satranç turnuvasında, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı 100.yıl etkinlikleri kapsamında Pamukova’da genç beyinler ile yetişkinler bir araya getiriliyor. Turnuvanın 29 Nisan - 3 Mayıs tarihlerinde 17:30 ile 20:30 saatleri arasında Pamukova Kültür Merkezi’nde yapılacağı belirtildi. Turnuvada 1.olana çeyrek altın, 2.olana gram altın ve 3.olana da 0,5 gram altın hediye edileceği öğrenildi.

 

Turnuvaya, Sakarya genelinden herkesin katılabileceği, başvuruların ise Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne formların ulaştırılması ile yapılacağı ifade edildi. Karasu’dan da satranç sporcularının davet edildiği turnuva hakkında geniş bilginin Pamukova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün irtibat numarası olan 0264 551 35 55 numaralı telefondan alınabileceği, son başvuru süresinin ise 26 Nisan Cuma günü mesai saati bitimi olduğu dile getirildi.

 

TURNUVA GENEL HÜKÜMLERİ

TSF satranç yarışmaları talimatları, prosedürleri ve uygulama yönergeleri ile FIDE satranç kuralları geçerlidir.

 

TURNUVAYA KATILIM VE BAŞVURU

Turnuvada TSF lisansı aranmayacaktır.

2005 ve öncesi doğumlular yarışmaya katılabileceklerdir.

2001-2005 doğumlular kategorisi ve 2000 ve öncesi doğumlular olmak üzere 2 kategoride yarışmalar yapılacaktır.

Turnuva 29 Nisan 2019 tarihinde başlayıp; 3 Mayıs 2019 tarihinde bitecektir. Satranç müsabakaları 17.30’da başlayacaktır. Turnuva Pamukova Kültür Merkezi’nde yapılacaktır.

Başvurular, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Başvuru Formu doldurularak yapılacaktır. Son başvuru tarihi 26 Nisan 2019 saat 17.00’da sona erecektir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Katılım sayısına göre elemeli sistem veya İsviçre sistemi kullanılacaktır. Turnuva programı başvurular alındıktan sonra ayrıca yayınlanacaktır.

Her kategoride ilk 3 dereceyi elde eden sporculara Pamukova Belediye Başkanlığı tarafından ödüller verilecektir. Ayrıca her sporcuya katılım belgesi düzenlenecektir.

İtiraz kurulu oluşturulmayacaktır. Başhakemin kararı kesindir.

Bekleme süresi 15 dakikadır. Süre bitiminde gelmeyen veya geç gelen sporcular hükmen mağlup sayılacaktır.

Tüm sporcular bu yönergeyi okumuş ve uymayı kabul etmiş sayılırlar.