Yalı Mahallesi Ulu Camii yanında yer alan kurs binasında hizmete açılan İlim ve İrfan Kur’an Kursu, ilk öğrencilerine eğitim vermeye başladı. Kurs binasının açılış törenine Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu Müftüsü Mustafa Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Hasan Başiş, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer, siyasi parti temsilcileri, ilçe din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını Karasu Müftüsü Mustafa Aydın gerçekleştirdi. Aydın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“1,5 yıl önce Merhum Mehmet Erdoğdu’nun oğulları tarafından Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlanan binamız bugün tamamlandı ve çocuklarımızın, hanımlarımızın hizmetine sunuldu. İlçemizin ve mahallemizin ihtiyacı olan 4-6 yaş anaokulu ve yetişkinler için Kur’an kursu ile gençlik merkezi olarak hizmet verecek olan binamız için gerekli düzenlemeleri yaptık ve yeni eğitim öğretim yılına yetiştirdik. Karasulu hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile böyle bir eğitim kurumu ortaya çıktı. Bizleri bugüne kadar eli boş döndürmeyen herkese, ilçemiz ileri gelen isimlerine ve kurum temsilcilerimize teşekkür ediyoruz”

 

 

Müftü Aydın’ın ardından Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş da bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi ve kendilerini her alanda destekleyen tüm mahalle ve ilçe sakinleri ile kurum amirlerine teşekkür etti. Akbaş’ın konuşmasından sonra kürsüye Sakarya İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer geldi. Sümer, “Çok yönlü hizmet verecek olan kurs binamız, örnek alınması gereken bir projedir. Bu güzel projenin geri dönüşü de dileriz ki vatana ve millete en güzel şekilde hizmet edecek gençlerin yetişmesi ile olacaktır” dedi. Sümer’in konuşmasının tamamlamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Hasan Başiş söz aldı. Başiş ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 

“Karasu’nun güzel insanlarına, güzel gençlerine ve çocuklarına bu güzel bina layıktı ve Müftümüz Mustafa Aydın’ın öncülüğünde ilçe halkımız, layık olduğu bir eğitim kurumuna kavuştu. Karasu’da 1999 yılının ardından üç yıl müftülük yaptım. Bugüne kadar çok güzel çalışmaların yapıldığını ve güzel tohumların ekilip, meyvelerinin de alındığını görmekteyiz. Karasu, Kur’ana ve dine verilen önem ile Sakarya’da örnek bir ilçe durumunda. İlçe halkımızın, cami ve Kur’an kurslarımıza yaptıkları bağış ve desteklerde de payı büyük. Destek ve hizmetlerinden dolayı tüm Karasu halkına teşekkür ediyoruz. Fakat Yalı Muhtarımız Dursun Ali Akbaş’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum”

 

Başiş konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüye gelen Karasu Kaymakamı Aziz Mercan da teşekkür dolu bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına; “İlçe Müftülüğümüzün başarılı çalışması ile açılan kurs binamızda çok yönlü dini ve değerler eğitimi verilecek. Bu kurumda ezberleterek değil benimseterek eğitim verilecek ve inanıyoruz ki çocuklarımız da inanarak ve samimiyetle öğrenecek” diyerek başladı. “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli çalışmalarından ve ülkemize hediyemizden biridir” diyen Mercan, “Diyanet İşleri eliyle oluşturulan böyle güzel eğitim kurumları ile çocuklarımız ve vatandaşımız, bu kurumlarda öğrenim görecek ve böylece başka yerlerde bir şeyler aramayacak. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Kaymakam Aziz Mercan’ın koşuşmasını tamamlamasının ardından, Erdoğdu ailesi adına Yaşar Hakkı Erdoğdu’ya ve desteklerinden ötürü de Cihat Ekşi’ye birer plaket verildi. Plaketlerin verilmesinin ardından kursun açılış kurdelesi kesim törenine geçildi. Davetliler eşliğinde kesilen kurdelenin ardından kurs binası gezildi. Kaymakam Mercan ve ilçenin ileri gelen isimleri, sınıfları tek tek gezdi ve eğitimcilerden bilgi aldı. Mercan’ın çocuklarla yakından ilgilenmesi ve onlarla tek tek konuşması gözlerden kaçmadı. Modern yapısı ve çok yönlü hizmet birimleriyle dikkat çeken İlim ve İrfan Kur’an Kursu binasının davetliler tarafından gezilmesinin ardından aşure ikramında bulunuldu. Program, ikramların yapılmasıyla sona erdi.