Karasu’da kurban bayramı boyunca yaşanan nüfus artışı nedeniyle, ilçemizin sahip olduğu imkanların üzerinde bir durum ile karşı karşıya kaldık. İlçede çok ciddi bir sıkıntı çekmemekle beraber, ilçe genelinde görülen bir salgın vakasıyla karşı karşıya kalındı. Yaklaşık 7.500 - 8.000 vatandaşımız bu hastalıktan olumsuz etkilendi. Bu rakama rağmen idaremiz, İlçe Sağlık Müdürlüğü’müz, Karasu Devlet Hastane’miz, İl Sağlık Müdürlüğü’müz olayı yakından takip ederek gerekli önlemleri aldı. Gerekli tespitlerin yapılmasının ardından Bakanlık talimatıyla tarafımızca önlemler alındı ve gereken müdahaleler gerçekleştirildi. Bu toplantı ile de alınan tedbirlerin neticeleri ve bundan sonra alınması gereken tedbirleri değerlendireceğiz” dedi.

 

 

“17 Eylül Pazartesi günü yapılacak ders başı ile de alınan önlemlerin okullara ulaşmaması ve yeni tedbirlerin alınması konusunda da bugünkü toplantımızda meclisimizle beraber yeni kararlar alacağız” diyen Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “İlçede yaşanan salgına sebep olan unsurların tamamen ortadan kaldırılması ve çocuklarımızı da olumsuz etkilememesi için ilgili birim temsilcilerimizle birlikte konuyu bir kez daha masaya yatıracağız” şeklinde konuştu. İlçe Hıfzısıhha Meclis Başkanlığı’nı Kaymakam Aziz Mercan gerçekleştirirken, meclis üyeliklerini de Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Yavuz Selim Özdin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Gülcan Tuğral, Eczacı Yakup Altıntaş, ile SASKİ Çevre Mühendisi Alperen Şerifoğlu yaptı.

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, son olarak salgın süresi boyunca alınan tedbirleri son derece titiz bir çalışma ile sahada uygulayan ve bu kadar yüksek sayıda hastaya rağmen özverili bir çalışmada bulunan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Karasu Devlet Hastanesi idarecileri ile her kademedeki sağlık personeline çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Mercan, “Bu süreç içerisinde ortaya çıkabilecek ciddi sıkıntıların önüne geçen sağlık personelimize hem şahsım olarak hem de Sayın Valimizin de beyan ettiği üzere müteşekkir kaldık. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyor ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Halkımız bilmelidir ki tüm sağlık personeli insan üzeri bir performans gösterdiler” ifadelerini kullandı.