Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile bir araya gelen topluluk, Koro gurubunun oluşumu, yaptıkları konserler ve gelecek dönemdeki projelerini ilçe protokolüne aktardılar. “27 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında, Sanat Müziğimizin değerli eserlerini Makedonya/Üsküp’te seslendirerek Kültürümüzü o topraklarda tekrar yaşatmaya çalıştık” diyen Koro Şef’i Mehmet Tahir Gök açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Başarımızın en büyük temelini, grubumuzda yer alan değerli öğretmenlerimizin bu projeye yakın davranıp emek vermeleri oluşturuyor. Biz, yaklaşık 45 kişiden oluşan gurubumuzla büyük, geniş ve başarılı bir aileyiz. Geçen yıl hazırladığımız proje ile Karasu’da ilk konserimizi verdik. Olumlu ve güzel tepkiler aldık. Bu güzel tepkilerin sonunda bu yıl da çalışmalarımızı devam ettirerek iki güzel konser daha verdik. 27 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında, Sanat Müziğimizin değerli eserlerini Makedonya/Üsküp’te seslendirdik ve Türk Kültürünü o topraklarda tekrar yaşattık. Projelerimiz dönem içerisinde bir takım değişikliklerle devam edecektir. Bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Karasu Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’na, Karasu Kaymakamımız Şafak Gürçam’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil Dursun’a şahsım ve koro topluluğumuz adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.   

 

Açıklamalarında, Sanata ve Spora imkânlar doğrultusunda her zaman ilgi gösterip destek verdiklerini dile getiren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Geçen yıldan beri İlçemizde bulunan öğretmenlerin oluşturduğu grubu yakinen takip ediyorum. Fırsat buldukça koromuzun çalışmaları ile alakalı olarak kendilerinden bilgiler alıyorum. Biz, Sanata ve Spora imkânlarımız doğrultusunda her zaman ilgi gösterip destek veren bir belediyeyiz. İlçemizde ve Ulusal alanda birçok konser düzenleyen grubumuzun başarısının disiplinli ve titiz çalıştıklarından dolayı olduğu kanaatindeyim. Müzik aşkı yanında önemli kavram olan disiplin ile birlikte, her biri kendi branşında müzik tutkunu Öğretmenlerimiz ve gene eğitmenlerden oluşan saz sanatçıları da olunca güzel başarıların doğmaması mümkün değildir. Öğretmenimin Dilinden Şarkılar Topluluğu Sanat Müziği Grubuna bu ince düşüncelerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonra ki projelerinde başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

 

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam; “Kültürümüzün önemli yapı taşlarını yaşatmaya devam eden Öğretmenimin Dilinden Şarkılar Topluluğu Sanat Müziği Grubu ile bir araya geldik. Topluluğun oluşumundan bugüne kadar imkânlarımız doğrultusunda yanlarında olmaya çalıştık. Görev süremin dolması ile önümüzdeki günlerde Karasu’dan ayrılacağım. Düzenlenen Kahvaltı programı bir taraftan da veda programı gibi oldu. Gruba bu ince düşüncelerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: