Karasu Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilen İlköğretim Haftası çelenk töreninin ardından etkinlikler, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda devam etti. Programın açılış konuşmasını Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Mehmet Bayhan yaptı. Bayhan konuşmasında, “Biz öğretmenler, öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkartıp geliştirmek için çalışırız. Hedefimiz, ülkemizin geleceği için sağlam kişilikli gençler yetiştirmektir. 2018-2019 eğitim öğretim yılının başarı getirmesini dilerim” ifadelerine yer verdi. Bayhan’ın konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan söz aldı. Turhan ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 

“Velilerimizin; öğrencilerimizin başarısı için hedefleri olmalıdır. Rotası olmayan gemiye hiçbir rüzgar yol gösteremez. Kıymetli öğretmenlerimiz; biz eğitimciler, kendi çocuklarımızın gelişmesine katkı sağlamak için anaokulundan üniversiteye kadar takip edeceğiz ve tüm imkanlarımızı onlar için seferber edeceğiz. İlköğretim meselesi demek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: ‘Vatan, millet, bayrak meselesidir’. İlköğretim meselesi bağımsızlık ve var olma sebebinin başlangıcıdır” Turhan’ın ardından ise Karasu Kaymakamı Aziz Mercan bir konuşma gerçekleştirdi. Mercan da konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Gelişen dünya düzeninde nitelikli insanlar yetiştirmek öğretmenlerin en önemli görevidir. Özgür düşünebilen, tahlil edebilen, sorgulayarak araştıran öğrenciler yetiştirmeliyiz. Ülkemizin kalkınması, siz öğretmenlin başarısına bağlıdır. Sevgili öğrenciler; hem kendiniz hem de ülkeniz için bilinçli ve kararlı çalışmalısınız. Teknolojinin avantajlarını faydalı yönleriyle kullanmalısınız. Öğretmen ve ailelerinize karşı sorumluluklarınız olduğunu unutmayınız. Değerli veliler; Eğitim okulla sınırlı değildir. Çocuklarınızı yakından takip ediniz ve öğretmenleriyle sık sık görüşünüz. Unutmayınız ki, çocuklarınızın başarısı siz ve öğretmenlerin ortak görüş birliği ile olacaktır” Konuşmaların ardından öğrenciler, hazırladıkları programı sundu.

 

 

3-B sınıfı öğrencisi Elif Melis Çam, ‘İlköğretim Haftası’ isimli şiiri okudu. 3-A sınıfı öğrencisi Zeynep Betül Kurtipek ve 3-D sınıfı öğrencisi Yavuz Selim Öztürk, eğitimle ilgili özlü sözleri okudu. Ardından 3-C sınıfı öğrencisi Fikri Devrim Merttürk, ‘1.Sınıf Masalı’ isimli monoloğu seslendirdi. 3-A sınıfı öğretmeni Alattin Oral eşliğinde hazırlanan müzikal gösteri ise büyük beğeniyle dinlendi. Programın ardından Mercan, Turhan ve protokol üyeleri, sınıflara giderek öğrencilere ‘Yeşeren kalem ve Türk Bayrağı’ hediye etti. Program hediye merasimi ile son buldu.