Belediye hoparlöründen yapılan anons ile Karasu'nun gözü kulağı sahile ve Yenimahalle'deki nehir ağzına çevrilmişti. Belediye tarafından yapılan ve “Nereden geldiği belli olmayan patlayıcı ihtimali taşıyan cisimlerin Karasu sahiline ya da Sakarya Nehri yakınlarına vurması durumunda, cisimlere dokunulmaması ve 156 jandarma ihbar hattına bilgi verilmesi” şeklinde uyarıda bulunulan anonsun nedeni ortaya çıktı.

 

Edinilen bilgiye göre dün gece Kaynarca'nın Başoğlu Mahallesi Karaboğaz mevkiinde balık tutan vatandaşlar, kıyıya vurmuş halde iki adet sandık bulmuştu. vatandaşların durumu jandarmaya ihbar etmesi üzerine, olay yerinde güvenlik önlemleri alınmıştı. Ekiplerin incelemsi sonucu sandıklardan 7 adet havan mermisi ve iki adet silindirik mühimmat çıktı.

 

Mühimmat sandıklarının üzerinde Kiril alfabesi ile yazılmış yazı va rakamlar görüldü. Sandıkların, 27 Nisan 2017 tarihinde İstanbul'un Kilyos açıklarında batan Rus istihbarat gemisine ait olduğu belirlendi. Rus askeri mühimmatın, Kaynarca sahilinde kıyıya vurmasının ardından, İl jandarma Komutanlığı'nın, Sakarya'nın kıyı ilçe jandarma komutanlıklarına talimat gönderdiği ve anonsların bu sebeple yapıldığı ortaya çıktı.

 

KARASU'DA KORKUTAN ANONS haberini okumak için buraya tıklayın

 

MÜHİMMAT SANDIĞI KARASU'DA KIYIYA VURDU haberini okumak için buraya tıklayın

 

İKİNCİ SANDIK DA KIYIYA VURDU haberini okumak için buraya tıklayın