Bu yıl 100.yıldönümü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Karasu’da renkli görüntülere sahne oldu. Kutlama programı kapsamında ilk tören, Pazar günü saat 10:30’da Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Türkçe Öğretmeni Burcu Aksoy’un yaptığı törende Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, genç sporcularla birlikte Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök öncülüğünde İstiklal Marşı okundu. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan başkanlığında düzenlenen törende, ilçe protokolü, öğrenciler ve genç sporcular da hazır bulundu. Çelenk töreninin ardından saat 11:00’da Karasu Şehir Stadı’nda bir kutlama programı yapıldı.

 

 

Lider Türkiye’nin mimarlarısınız

 

Şehir Stadı’ndaki 100.yıl kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Gençlere hitaben yaptığı konuşmaya “Atatürk'ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım Türk milletinin bağımsızlığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs'ın 100.yılına ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz” diyerek başlayan Ataç, “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler; her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket edecek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz” ifadelerini kullandı. Ataç’ın konuşmasının ardından Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Kerem Genç, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Sonrasında tüm öğrenciler, okul öğrencilerinden Melike Tiryaki eşliğinde Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı seslendirdi.

 

Şiir ve gösteriler

 

Tören şiirlerin okunması ve renkli görüntülere sahne olan gösterilerle devam etti. Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Beyzanur Altuntaş’ın “On Dokuz Mayıs” şiirinin okumasının ardından Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız horon ekibi, Beden Eğitimi Öğretmeni Sadullah Sarıca yönetiminde bir halk oyunu gösterisi sundu. Karasu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Beyaz’ın “O Geliyor” şiirinin ardından Halk Eğitimi Merkezi Antrenörü Şevki Abakoç yönetimindeki karate takımı, nefes kesen bir gösteri sundu. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Oğuz, “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiiri seslendirdi. Halk Eğiti Merkezi halk oyunları ekibinin oyunları büyük alkış alırken, Karasu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Oğuz Kocabaş yönetimindeki okçu grubunun ok atma gösterisi ise büyük bir beğeniyle izlendi. ŞÜİAA Lisesi öğrencisi Ömer Karaman’ın “Sonsuz Koşu” şiirinin ardından Halk Eğitimi Merkezi Yetişkin Grubu Halk Oyunu ekibinin Sadık Kuşüzümcü yönetimindeki dans gösterisi ile kutlama etkinlikleri tamamlandı.

 

Ödül töreni ve final gösterisi

 

Şiir ve gösterilerin tamamlanmasının ardından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100.yıl kutlamaları kapsamında Karasu genelinde yapılan resim, kompozisyon ve spor karşılaşmalarında dereceye giren öğrencilere Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin tamamlanmasının ardından, Öğrenci gruplarının gerçekleştirdiği 100.Yıl temalı koreografi gösterisi ise ayakta alkışlandı. Öğrenciler tarafından sahada “100.Yıl” yazısının oluşturulmasının ardından büyük Türk bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi açıldı. Koreografi gösterisinin finalinde bir kız öğrenci tarafından protokol tribününe çıkılarak Kaymakam Aziz Mercan’a Türk Bayrağı takdim edildi. Öğrencinin, Türk bayrağını üç kez öpüp alnına koyarak takdimi ve Kaymakam Mercan’ın da aynı şekilde takdimi kabul edip, bayrağı açması, töreni izleyen çok sayıda davetli tarafından ayakta alkışlandı. Bayrak sunumunun ardından sahaya inen protokol üyelerinin tören komitesini tebrik etmesinin ardından, öğrenciler horon ve müzik eşliğinde Şehir Stadı’nda uzun süre dans ederek bayramlarının tadını çıkartmasıyla program sona erdi. Etkinlikler, saat 17:00’da düzenlenen ve Sahil Park’tan başlayıp, ilçe merkezindeki Başbuğ Alparlsan Türkeş Parkı’nda tamamlanan 100.Yıl Bisiklet Turu ile tamamlandı.