Cuma günü, Karasu Kaymakamlığı’nda Atatürk büstü önünde “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla program düzenlendi. Düzenlenen programa Karasu İlçe Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, çok sayıda mahalle muhtarları ve davetli katıldı. Programda Muhtarlar Derneği Başkanı Topaloğlu, Atatürk büstüne çelenk takdim etmesinin ardından saygı duruşuyla birlikte İstiklal Marşı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Yuvalıdere Mahallesi Muhtarı Nadir Karadeniz, “19 Ekim 1928 yılında kurulan muhtarlık kurumunun 189. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz” dedi.

 

“Muhtarlık kurumu Türk demokrasisi tarihi açısından büyük önem taşıyor. Devlet ve vatandaş arasındaki toplum bütünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin yerine getirilmesi konusunda muhtarlar olarak üzerimize düşen görevin bilincindeyiz” diyen Muhtar Nadir Karadeniz, “Bu günün her yıl resmi törenlerle kutlanıyor olması vesilesiyle bize sevinç ve gururu bir arada yaşatan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimize, ilimizde görev yapan 665, ilçemizde de 40 muhtarlar olarak şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı ve mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan muhtarlarım adına, değerli katılımcılara teşekkür ederim. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Nadir Karadeniz’in konuşmalarının ardından program sonrası Karasu Kaymakamlığı’nda bulunan Karasu Muhtarlar Derneği ziyaret edildi.

 

 

Muhtarlar Günü’ne ilişkin konuşma yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Her şeyden önce yeni yapılanmada köy muhtarları sistemi değişmiş olsa da mahalle muhtarlarımızın yeni düzenlemede önemi, rolü daha da arttı. Devletimizin bütün hizmetlerinin en güzel noktaya kadar uzanmasında muhtar arkadaşlarımızın çok büyük gayret ve çabaları var. 24 saat boyunca bulundukları mahallede halkımızın problemleriyle ilgileniyorlar” dedi. “Muhtarlık, yoğun ve fedakar çalışmalarını yürütüp her beş senede bir de ‘Beni beğeniyor musunuz’ diye vatandaşa soran sorgulatan bir sistem” şeklinde konuşan Kaymakam Mercan, “Bu sistemimizi son derece önemsiyoruz. Yaptığınız çalışma ve projeler için her birinize teşekkür ediyorum. Hepinize başarı ve sağlık diliyorum” şeklinde açıklamalarını tamamladı. Ziyaret sonrası Plaj Caddesi’nde Adana Kebap’ta birlikte yaptıkları kahvaltıyla günün programını tamamladılar.

HABER: Esra Aydın