Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya'da kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağına yönelik açıklamada bulundu. Açıklamanın ardından SASKİ'nin yaklaşık 400 personel ile birlikte alarma geçtiği ve nöbet tutacağı belirtildi. Yetkililer ise vatandaşı sel ve su baskınına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ yetkilileri, kuvvetli sağanak yağışı için düzenlenen toplantının ardından olası her türlü felakete karşı hazırlıkl yapıldığını ifade etti.

 

Kuvvetli sağanak yağışın, Sakarya ve Karasu'da 13 Eylül Perşembe akşamından itibaren etkili olacağı ve 14 Eylül Cuma günü etkisini il genelind esürdüreceği öğrenildi. Cuma günü akşam saatlerine kadar metrekare başına 50 ile 100 kilogram yağışın düşmesini beklediklerini ifade eden yetkililer, "Yaklaşık 400 personel ile birlikte alarma geçildi. Sel ve su baskınına karşı ekiplerimiz gerekli önlemleri alarak alarm halind eolacak. Kuvvetli rüzgara karşı da vatandaşın tedbir almasını tavsiye ediyoruz" ifadelerinin kullanıldığı öğrenildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden de edinilen bilgiye göre 14 Eylül Cuma günü Karasu'da en düşük hava sıcaklığı 17 derece, en yüksek 22 derece olması beklenirken kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı görüldü. 15 Eylül Cumartesi günü ise hava sıcaklıkları 17-26 derece arasında değişirken gökgürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. 16 Eylül Pazar günü ise yağış yerini az bulutlu bir havaya bırakırken, 17 Eylül Pazartesi günü ise Karasu'da yeniden gökgürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.