Ocak ayında gerçekleştirilen BMC temel atma töreni için Karasu’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında görev alan İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet personeli, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan tarafından birer başarı belgesi ile ödüllendirildi. Törende, Karasu İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy ile jandarma ve emniyet personeli de hazır bulundu. Erdoğan’ın ziyaret öncesi, ziyaret sırasında ve sonrasında alınan güvenlik önlemlerini İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte başarılı bir şekilde yerine getiren jandarma ve emniyet personeline başarı belgelerini tek tek takdim eden Mercan, belge töreni öncesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

İlçemize yakışan şekilde ağırladık

 

13 Ocak Pazar günü,  Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri güvenlik içerisinde, ilçemize yakışır bir şekilde tamamlandı. Çok değerli devlet büyüğümüz, bize yakışan bir şekilde ilçemizde ağırlanmış ve güvenlik anlamında da en ufak bir sıkıntı yaşanmamıştır. Biz de buradan hareketle o gün sahada ve karargahta görevli olan arkadaşlarımızın bu başarılı çalışmalarını takdir etmek ve onlara teşekkür etmek adına Devlet Memurları Kanunu’nun bana vermiş olduğu yetkiye dayanarak kendilerine o anlamda bir başarı belgesi takdim etmeyi uygun gördük. Kendilerini kutluyorum. Güvenlik güçlerimize, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum

 

Önemli mesafe kaydedildi

 

Görevlerini başarıyla yerine getirmeye çalışan jandarma ve emniyet personelinin, yaşanan acı olaylar sonrasındaki 2-3 yıllık süre içerisinde tüm eksiklerin giderilmesi için gayret edildiğini ifade eden Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Personel yetiştirilmesi konusu çok kolay hayata geçirilen bir konu değil. Ama her iki teşkilatın sahip olduğu kurumsal gücünü de ortaya koyarak, bugün itibariyle hem ilçemizde hem de ülke genelimizde memleketimizin beklediği huzur ve güvenliğin sağlanması konusunda gayet iyi bir mesafeye gelindi. Kendilerine genel anlamda da bugün burada olan ve olmayan tüm arkadaşlarımıza, değerli basın mensuplarının huzurunda devletimizin temsilcisi olarak teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.