Aziziye İlkokulu birinci sınıf öğrencileri velilerine yönelik bir seminer düzenlendi. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Eren Bozduman tarafından verilen seminerde; çocukların gelişimi, anne-baba tutumları, herkes tarafından doğru olarak bilinen yanlışlar ve yanlış tutumlarla ilgili geniş kapsamlı konulara değinildi. Çocuklarla etkili iletişim ile  aileler ve çocukların nitelikli zaman geçirmesinin çocuk gelişimi üzerindeki olumlu etkileri de velilere aktarıldı. Programın açılış konuşmasını, Aziziye İlkokulu Müdürü Erol Cantürk yaptı. Cantürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Çocuklarımızın gelişiminde ve geleceğe hazırlanmasında hem biz eğitimcilere hem de siz velilere büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimizin, yeterli seviyeye gelmesi, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere ulaşması, milli ve manevi değerlere sahip olması da özverili, titiz bir eğitimle oluşur. Rehber öğretmenimiz, birazdan bu konuda gerekli eğitimi sizlere de aktaracaktır. Pek çoğumuzun doğru bildiği yöntemlerin aslında yanlış olduğuna şahit olacağız” dedi. Cantürk’ün konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan konuşmasını gerçekleştirdi. Turhan ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 

 

“İlkokul, çocuklarınızın temel eğitimi aldığı bir seviyedir, ortaokul ve sonrasında ne eklerseniz ekleyin, bu temel üzerine kurar. Bu yüzden temeli sağlam kurmalı ve sonrasında yüklenecek her eğitimi sağlam taşımalıdır. Birinci sınıfı eğitimci arkadaşlarımızla birlikte son derece önemsiyoruz. Eksik ve yanlış bir başlangıç, bir çocuğun hayat boyu bir adım geriden gitmesine neden olur. Bu eğitimin eksik verilmemesi için siz velilerin de desteği önemli bir yere sahip. Öğretmen ve velilerin fikir alış verişi öğrencinin gelişimi için önemli rol oynamakta. Eğitimciler olarak, sizlerle aynı yolu yürüyoruz. Şunu unutmayınız ki, kötü öğrenci yoktur, ilgisiz veli vardır. Çocuklarınıza yönelik toplantılara ve etkinliklere mutlaka katılmalısınız. İlk dört yıl, çocuklarınızla ilgilenin, onunla zaman geçirin ve okul ile işbirliği içerisinde olun”

 

 

Turhan’ın konuşmasının tamamlamasının ardından Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Eren Bozduman, velilere önemli bilgiler verdi. Anne babanın tutumlarının, çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerinden bahseden Bozduman, “Unutmayınız ki sizin her sözünüz ve her hareketiniz, çocuk tarafından model ve örnek alınıyor. Sizin masum gördüğünüz ufak olumsuzluklar, çocuğunuzda karakter haline gelebilir” dedi. Çocuklara emir kipinin kullanılmasının doğru olmadığını da söyleyen Bozduman, “Emir kipi ile iş yaptırmak yerine, ona sorumluluk vererek işi yaptırmak en doğru yol. Çocuklarınıza, ‘sen yapamazsın, sen bilmezsin’ gibi cümleler kullanmayın. Çocuklarınızı yetişkin bir birey gibi düşünün. Yapmasını ve yapmamasını istediğiniz konuları çocuğunuza açıklayın. Nedenini söyleyin” şeklinde konuştu. Bozduman, çocuklara karşı anne ve babanın ortak tutum sergilemesi gerektiğini belirttikten sonra seminer, velilerin de sorularına yanıt vermesiyle sona erdi.