Karasu liman mevkiinde zor şartlar altında yaşadıklarını belirten Roman vatandaşlar, siyasilere seslendi ve “Artık kuru vaatlere karnımız tok. Biz sadaka istemiyoruz. Kalıcı konut, iş ve insan gibi yaşam hakkı istiyoruz” dedi. Roman vatandaşlardan Erdal Yılmaz, “Biz Karasuluyuz. Buranın halkıyız, burada büyüdük. İki hafta içerisinde üç barakamız yandı. Perişan durumdayız. Bu insanlara bir yardım yapılmasını değil, insan gibi yaşam alanı verilmesini istiyoruz. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. İş istiyoruz. Bize kalıcı ev versinler, kira öder gibi ödemek istiyoruz” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

 

Biz çektik, çocuklarımız çekmesin

 

“Roman vatandaşlar olarak, siyasilerden ve yetkililerden ilgilenmelerini istiyoruz. Bizim her ay burada bir barakamız yanıyor. Son yangında ailenin çocuklarının okul eşyaları, kap kaçakları yandı. Eşyaları yok. Daha dün 500 liralık mutfak alışverişi yaptılar. Hepsi yanıp kül oldu” diyen Yılmaz, “Artık bBize yer göstersinler, kendi imkanlarımızla evimizi yaparız. Gerekirse kira öder gibi aydan aya ödeme yaparız. Oğlum okula gidiyordu, bırakmak mecburiyetinde kaldı. Çalışmak ve kardeşlerine bakmak zorunda. Biz rezillik çektik, bari çocuklarımız çekmesin. Çocuklarımızın temiz, güzel bir yaşantısı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Oy için sakın gelmeyin!

 

Sular altında kalan barakalar için konuşma Erdal Yılmaz, “Devletin bize gösterdiği yerlere baraka yaptık ama sular altında kaldı. Kullanamadık burayı. O nedenle başka yere baraka yaptık. Bugün dört barakamız daha sular altında kaldı. Bu yıl toplam on tane barakamız da yandı. Böyle mi yaşamımıza devam edeceğiz? Suriyelilere bizden daha çok öz evlat muamelesi yapıyorlar. Sonra da sorunumuza çare bulmayıp bizden oy istemeye geliyorlar. 94 haneye ev yapmak çok mu zor?” şeklinde konuştu. “Hendekte Romanlara daha önceden prefabrik yapıldı, sonrasında da prefabrik bozulup ikişer katlı ev yapıldı. Kira öder gibi ev sahibi oldular. Biz de böyle bir ödemeyi yaparız. Bize de bu şekilde bir imkan sağlansın ya da bize yer gösterilsin, kendi imkanlarımızla ev yapabilelim” diyen Yılmaz, “Bizden oy bekliyorlar. Kimse bize oy için gelmesin. Daha önce verilen kuru vaatler boş çıktı. Artık onlara inanmıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: