Karasu Haberleri İnternet Medyası’nı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye meclis üyeleri, internet haberciliğinin gücünün bilincinde olduklarını ve bu güçten kimsenin kendisini mahrum bırakmaması gerektiğini belirtti. Perşembe günü belediye meclis salonunda düzenlenen olağan üstü meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP’li meclis üyesi Fatih Şentürk’ün Sakarya’da yayın yapan bir internet haber sitesinin Karasu’yu sürekli karalayan haberler yaptığını söylemesi üzerine meclise başkanlık yapan AK Partili meclis üyesi Hüseyin Emanet’in sözleri dikkat çekmişti. İnternet haberciliğinin gücünden bahseden Emanet’in Karasu’da yayın yapan iki büyük internet haber sitesinin varlığından haberdar olmadığını belirten CHP’li belediye meclis üyesi Cüneyt Taşkın Ekşi, “İlçemizde yayın yapan gazetelerimiz başarıyla çalışmalarını sürdürürken, Karasu’da uzun süredir hizmet veren KarasuHaberleri.com ve Karasu Cihan Haber, ilçemizin dünyaya açılan kapısı görevini görüyor” dedi.

 

Görmezden gelmek büyük kayıp

 

Karasu Belediyesi’nin, sadece gazeteler ile çalışma yapmasını ve internet haber sitelerini basın olarak görmemesini eleştiren Ekşi, “Olağan üstü meclis toplantısında adeta pot kırdılar. Sanki Karasu’da internet medyası yokmuş gibi konuşan Sayın Emanet’in yanı sıra başkan İshak Sarı’nın da bu konudaki tutumu anlam verilemez boyuttadır” dedi. O kadar gazete arasından çıkıp da ilçenin imajını bir internet haber medyasının nasıl bozabildiğini gördüklerini sözlerine ekleyen Cüneyt Taşkın Ekşi, “Karasu’nun reklamını en iyi şekilde internet haber medyaları yapabilir. Herkesin elinde telefon var. Gazetelerimiz ilçe dışında herkese her an ulaşamıyor. Ama internet siteleri bu alandaki eksiği önemli ölçüde dolduruyor” şeklinde konuştu. Ekşi, ilçede yayın yapan iki internet haber sitesini görmezden gelmenin, kendileri için bir kayıp olduğunu ve böyle bir güçten kimsenin kendisini mahrum bırakmaması gerektiğini belirtti. CHP’li meclis üyeleri, Karasu Haberleri’ne yayın hayatında başarılar dileyerek, basının çalışmaları hakkında bilgi de aldı.

 

Karşılıksız hizmet ediyoruz

 

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı CHP’li meclis üyeleri Cüneyt Taşkın Ekşi, Şakir Şen, Mehmet Genç, Çetin Ülker ve Akın Çelik’e teşekkür eden Karasu Haberleri İmtiyaz Sahibi Nevtan Angün ve Haber Müdürü Esra Aydın, “Karasu’ya karşılıksız hizmet eden bir kurumuz. Karasu Haberleri, kişilerin menfaatlerini görmezden gelerek, sadece ilçe menfaatlerine yönelik bir yayın ilkesi benimsemiştir” dedi. Yaklaşık 14 yıldır Karasu basınına hizmet verdiğini ifade eden Angün, “İnternet haberciliğinin gücünü kimseye kanıtlamak durumunda değiliz. Bizimle yol almak isteyene kapımız açıktır. Görmek istemeyenin ise kendi bileceği iştir. Herkes yol arkadaşını seçer, bizim yol arkadaşımız ise Karasu halkıdır. Kimseden maddi bir beklentimiz yok. İlçe halkımızın basınına sahip çıkması bize yetiyor. Unutulmasın ki, basın bir gün herkese lazım olacaktır” şeklinde konuştu. Angün ve Aydın, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti de dile getirmeyi ihmal etmedi.