Karasu’nun ilk beslenme ve diyet danışmanlığı merkezi olan Diyet F, Sivişoğlu İş Merkezi’nde Cuma günü yoğun bir katılımla gerçekleşen açılış töreni ile hizmete girdi. Diyetisyen Füsun Çalışkan Tort’un sahibi olduğu sağlıklı beslenme eğitim ve diyet danışmanlığı merkezinin açılış kurdelesini Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve başkan yardımcıları ile birlikte kesen Diyetisyen Füsun Çalışkan Tort, açılış töreninde davetlilerle yakından ilgilendi. Gün boyu ziyaret ve tebrikleri kabul eden Füsun Çalışkan Tort, “Diyet sadece kilo vermek için değil; kilo almak, kilo korumak, hastalıkların tedavisi, büyüme ve gelişme, sporcuların yüksek performansı, sağlıklı hamilelik ve emzirme dönemi ile sağlıklı yaşam için yapılan bir genel sağlık uygulamasıdır” dedi.

 

 

Bireysel ve kurumsal danışmanlık

 

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunu olan Çalışkan Tort, sadece bireysel beslenme ve diyetle sınırlı kalınmayarak her türlü kurum kuruluş ve işletmelere de beslenme ve diyet danışmanlığı hizmeti verdiğini ve her sayıda kişiye göre diyetisyen menüleri hazırladığını da sözlerine ekledi. “Şu anda Sakarya Özel Vatan Hastanesi’nde görevime devam ediyorum. Aynı zamanda Karasu’da da beslenme danışmanlığıyla ilgili bir merkez açmak istedik. Yolculuğumuz bu şekilde başladı. 1 Ocak’tan beri buradayız” diyen Füsun Çalışkan Tort, “Sağlıklı beslenme hayatın her aşamasında olması gerekli. Danışmanlık merkezimizde beslenme eğitimleri vereceğiz. Görüşmelerimiz olacak. Bunun dışında Karasu’da okullarda, toplu beslenmenin olduğu kurumlarda projeler olabilir. Obez çocukların zayıflatılması veya sağlıklı beslenme bilinci oluşturmakla ilgili projelerimiz olacak. Pazartesi, Salı ve Cumartesi günleri Karasu’da hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu

 

 

Bazı aşamalardan geçiliyor

 

Merkezinde hizmet vermeden önce bazı aşamalardan geçildiğini belirten Çalışkan Tort, “Hasta gelmeden önce doktorla görüşüyor. Yapılan tahlillerde bir sağlık problemi varsa, sonrasında biz devreye giriyoruz. Yapılan değerlendirmeye göre öncelikle kişiye özel vücut analizi yapılıyor. Boy, kilo ölçümleri alınıyor. Bu ölçümler yapıldığında vücuttaki ya ve kas oranını da görmüş oluyoruz. Sonasında zayıflaması gerektiğine ya da varsa bir hastalığı ona uygun bir program uyguluyoruz. Haftalık ya da 15 günde bir olacak şekilde kontrollerle görüşmelerimiz devam ediyor. Hedefimize ulaşana kadar rutin bir şekilde görüşmelerimiz oluyor” ifadelerini kullandı. Diyet dışında kurumsal beslenme danışmanlığı, yemekhanesi olan bir firmaya menü oluşturma, orada bulunan çalışanlara beslenme eğitimi verme gibi bir hizmetler de veren Diyet F sağlıklı beslenme eğitim ve diyet danışmanlığı merkezi; okullara, kreşlere toplu beslenme hizmeti, çocuklara beslenmeyle ilgili eğitim verme,  onlara uygun menü oluşturma gibi hizmetlerle de dikkat çekiyor.

 

Açılışa özel; Ocak ayı sonuna kadar yüzde 20 indirim ve 26 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında ücretsiz vücut analizi yaptırmak için irtibat:

 

www.fusuncaliskantort.com internet adresinden ve (0 537) 062 60 80 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.