Bayram namazı

 

Karasu’da Ramazan Bayramı, 25 Haziran Pazar günü 06:12’de kılınan Bayram namazı ile başladı. Camilerde gerçekleştirilen bayramlaşma ile cemaat birbirinin bayramını kutladı. Bayram Namazı hutbesinde bayramın önemi, nasıl idrak edileceği ve bayram ile dargınlıklara son verilmesi, birlik ve bütünlük içinde olunmasına dair mesajlar verildi.

 

Kentpark’ta bayramlaşma

 

Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde ilçe bayramlaşma etkinliği Pazar günü saat 11:00’da Karasu ilçe merkezindeki Kentpark’ta yapıldı. Bayramlaşma programına Kaymakam Şafak Gürçam, Jandarma Komutanı Tevfik Altunel, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersöz, Askerlik Şubesi Bakan Vekili Veysel Başdaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, resmi daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Emniyet ziyareti

 

Kentpark’taki bayramlaşma programı yaklaşık bir saat sürdü. Burada gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliğinin ardından, ilçe protokolü saat 12:00’da Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Karasu’da görev yapmakta olan emniyet teşkilatı mensupları ile bayramlaştı. Emniyet binası bahçesinde, ilçe protokolünü polis memurları karşıladı. Emniyet mensupları ve protokol bir süre sohbet etti.

 

Jandarma’ya ziyaret

 

12:15’de emniyet müdürlüğü binasından ayrılan ilçe protokolü, Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek, Karasu’da vatani görevlerini sürdüren jandarma erleri ve personeli ile bayramlaştı. Jandarma Komutanlığı personeli ve askerler, misafirlerine ikramlarda bulundu ve uzun uzun sohbet etti. İlçe protokolü, ziyaret sonrası askerlerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

 

 

Şehit aileleri

 

Jandarma teşkilatı ziyaretinin ardından şehit ailelerine birer ziyaret düzenlenerek bayramlaşıldı. İlk olarak 1993 yılında Siirt Eruh’ta şehit olan Doğan Ülker’in Aşağı Aziziye Mahallesi’ndeki hanesine ziyarette bulunuldu. Protokolü, şehit annesi Sihat Ülker ve 8 kardeşi karşıladı. Buradaki bayramlaşmanın ardından Darıçayırı Mahallesi’ne giden ilçe protokolü ilk önce mahalle sakinleri ile mahalle meydanında bayramlaştı. Ardından Darıçayırı’ndaki iki şehit ailesini ziyaret etti.

 

Hüzünlü bayramlaşma

 

1995 yılında Diyarbakır’ın Devegeçidi Kelekçi mezrasında şehit olan Oktay Demirci’nin hanesi ziyaret edildi ve bayramlaşıldı. Ardından 1996 yılında Bingöl’de şehit olan Ersin Şenek’in Darıçayırı’ndaki hanesi ziyaret edildi. Burada da ilçe protokolünü şehit annesi Zekiye Şenek ve ailesi karşıladı. Son olarak 2016 yılında Hakkari Çukurca’da şehit olan Hasan Keleş’in Tepetarla’daki hanesine bayram ziyareti düzenleyen ilçe protokolünü şehidin babası Yaşar Keleş, annesi Cemile Keleş, şehidin kardeşleri ve aile bireyleri karşıladı. Keleş’in evini ziyaret etmeden mahalle mezarlığındaki şehit kabristanlığı ziyaret edildi ve Hasan Keleş için dua edildi. Şehit ailelerinin ziyareti sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, Karasu’da ilk gün gerçekleştirilen ziyaretler tamamlanmış oldu.

 

SİYASİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA haberini okumak için buraya tıklayın