Karasu’da yaşayan Aydın Akpınar, yaklaşık 10 yıldır hiç ara vermeden Kızılay’a kan bağışında bulunarak, Karasu’da bir ilke imza attı. Kırılması çok zor bir sayıya erişen Akpınar, 35 ünite kan verdiği için Türk Kızılayı tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Akpınar, bu başarısı ile Karasu’da altın madalya alan ilk kişi olma başarısını da göstermiş oldu. Pazartesi günü Atatürk Bulvarı’nda kan bağışlarını kabul eden Kızılay Kan Bağışı aracına gelerek kan veren Aydın Akpınar, 35.kez kan vermesi nedeniyle altın madalyanın sahibi oldu. Akpınar’a altın madalya beratını ve madalyasını, Kızılay Karasu Şube Başkanı Adem Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Kurutuluş ve Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı İlke Dölek birlikte verdi.

 

Kızılay Karasu Şube Başkanı Adem Ekşi, “Karasu’ya ilk altın madalyayı getiren Aydın Akpınar, bize bu gururu yaşatmıştır. 35 kan bağışı yaparak bu beratı almaya hak kazanarak bizleri gururlandırdı. Unutulmamalıdır ki, bir kan bağışı üç canı kurtarmak demektir. Kan, makinayla üretilmeyen sadece insandan temin edilen hayati bir unsur. Kan bağışına önem verelim ve unutmayalım ki yarın size veya bir yakınıza da kan lazım olabilir” dedi.

 

Altın madalya sahibi olan Aydın Akpınar ise, “Bir Türk vatandaşı olarak, bana düşen görevi yapıyorum. Bu bilinçle düzenli olarak kan bağışında bulundum. Kan bağış otobüsü Pazartesi günleri ayağımıza kadar geliyor. Sadece 10 dakika süren bir işlemle üç can kurtarmak çok zor bir şey olmamalı. Bir insanı yerden kaldırmanın, bir hayat kurtarmanın da öneminin bilincinde olarak kan bağışında bulunmaya devam edeceğim. Ülkemizde ve ülke dışında olası bir afette Kızılay, afetzedelerin yaralarını bizlerin sayesinde kapatıyor. Başkanımız Adem Ekşi’ye, yönetimine ve Kızılay personeline, hiçbir karşılık beklemeden bu yürekli çalışmayı yürüttükleri için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: