Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karasu'ya temel atma töreni için geleceği ve sonrasında Serdivan'da düzenlenecek olan programda ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağı beklenirken, Ankara'dan gelen haber, Sakarya genelinde şok etkisi oluşturdu. 

 

31 Mart yerel seçimlerinde Sakarya için ittifak kararı alan AK Parti ve MHP'nin hangi ilçeleri alacağı konusunda çeşitli söylentiler dolanırken, Ankara'dan gelen haberle MHP camiası şok oldu. Pazar günkü programa iki gün kala adayların belirlendiği fakat isimlerin sır gibi saklandığı bu saatlerde Sakarya'dan sadece Taraklı ilçesinin MHP'ye verileceği, bu doğrultuda Karasu'nun da AK Parti'ye bırakıldığı gelen duyumlar arasında...

 

MHP Karasu İlçe Teşkilatı'nın da toplantı yaptığı öğrenilirken İlçe Başkanı Münir Ali Kara, bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmadı. Kara'nın önümüzdeki günlerde bir açıklama yapması beklenirken, kararın doğru olup olmadığı ise netlik kazanmadı. Gelen bilgiler arasında ise AK Parti'nin belediye başkan adayı olarak Mehmet İspiroğlu veya İshak Sarı arasından bir ismin gösterileceği yer aldı.