Karasu sahilinde yaz sezonu boyunca hizmet veren cankurtaran ekipleri, sahil boyunca oluşturulan kontrol kulelerine astıkları bayraklarla denize giren tatilcilere ve vatandaşlara önemli mesajlar veriyor. Denizin dalgalı olduğu günlerde düdük ve uyarılarla halkın kontrollü ve güvenli bölgede denize girmesi yönünde mücadele eden cankurtaran ekipleri, Karadeniz’de can kaybının en aza inmesi için canla başla çalışırken astıkları bayraklarla da seslerini ulaştıramadıkları kişilere bilgi vermeyi amaçlıyor. Cankurtaran ekipleri, bu bayrakların hayati önem taşıdığının da altını çiziyor. İşte sahilde her gün gördüğünüz ama hiç dikkat etmediğiniz o bayrakların anlamları:

 

1) Kırmızı - Sarı Bayrak:

 

 

Eğer kulede veya sahildeki kontrol noktasına üstü kırmızı, altı sarı renkli bir bayrak görürseniz, bu iyi bir haberdir. Cankurtaran görevde ve denize girmek güvenli anlamını taşıyan bu bayrak dalgalanıyorsa, gönül rahatlığıyla Karasu’da denize girebilirsiniz. En güvenilir mesajı veren bayraktır.

 

 

2) Sarı Bayrak:

 

 

Sadece sarı renkli düz bir bayrak görüyorsanız, denize girmeden önce biraz düşünmeniz gerekiyor. Sadece sarı renkli bayrak, cankurtaranların görevde olduğunu fakat denize girmenin riskli olduğunu belirtiyor. Karadeniz’in dalgaları kendini htirdiğinde Karasu sahilinde bu bayrağı görmeniz mümkün.

 

 

3) Kırmızı Bayrak:

 

 

İşte bu bayrağı Karasu sahilinde görürseniz, can güvenliğiniz için Karadeniz’e girme fikrinden derhal vazgeçmelisiniz demektir. Bu bayrak Karasu sahilinde dalgalanıyorsa, cankurtaran yok ve denize girmek tehlikelidir anlamı taşıyor. Anlamları bu kadar kolay olan bu bayrakların, denize giren vatandaşlarca bilinmesinin, hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlatmak isteriz.