Genel hijyen, gıdaların muhafaza koşulları, sağlıklı gıda maddesi satışı, uyulması gereken kurallar, ürünlerin son kullanma tarihleri ve kullanılan elektrikli cihazların temizliğine kadar her konuyu en ince ayrıntısına kadar kontrol eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, satılması yasak olan yiyecek ve içecekler hakkında da işletme sahiplerini uyardı.

 

Üzerimize düşeni yapıyoruz

 

Bizim için öğrencilerimizin sağlığı her şeyin üzerindedir. Onların sağlıklı ortamda eğitimlerini sürdürmeleri için bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz” diyen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, denetimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

 

Mevzuat ve hukuku uygularız

 

Başkan Sarı, “Bakanlığımızın yasakladığı yiyecek ve içeceklerin okul kantinlerinde satılmaması gerektiğini tüm kantin işletmecilerimize aktarıyoruz. Ekiplerimiz, bakanlığımızın yayınladığı genelge doğrultusunda okul kantinlerini sıkı bir şekilde denetleyerek, çocuklarımızın sağlığı açısından zararlı ürün satan işletmelere gerekli uyarıları yapıyor. Denetimlerde yasal mevzuat ve hukuk neyi gerektiriyorsa onu uyguluyoruz. Çocuklarımızın sağlığı açısından tehlike arz eden konularda kesinlikle taviz vermeyeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.