Tasarıyla, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya Teknik, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa), Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Tarsus, Trabzon, Kayseri, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kahramanmaraş İstiklal, İzmir Tınaztepe, İstanbul Atlas, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri, Eskişehir Teknik, Isparta Uygulamalı Bilimler, Semerkand Bilim ve Medeniyet, Ankara Medipol Üniversiteleri kurulacak ve bu üniversitelere kadrolar atanacak.

 

“Kuzeye Deniz Bilimleri”

 

Şehrimizde kurulacak olan ikinci üniversitenin de içinde olduğu kanun tasarısının tümünün Mecliste onaylandığını sosyal medya hesabından duyuran AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen; “Şehrimize kurulacak olan ikinci üniversite Meclisimizde onaylandı. Hemen hemen her ilçemize ya bir Meslek Yüksekokulu ya da bir fakülte kurulacağının müjdesini veriyoruz. Kuzey’i kapsayacak şekilde Batı Karadeniz Deniz Bilimleri Fakültesini artık kuruyoruz. Bu fakülte, üniversitelerimizde bulunan deniz ürünleri fakültesine göre daha kapsamlı bir fakülte olacağı düşüncesindeyim. Denizcilik alanında aklınıza gelen tüm bölümler bu fakültenin içerisinde yer alacak. Sakarya ve tüm ilçelerimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

 

“Batı Karadeniz Deniz Bilimleri Fakültesi”

 

Sektörel rekabet gücü yüksek öğrenci yetiştirmenin uzun vadede eğitim kurumunu daha tercih edilir duruma getireceğini belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “İçerisinde Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşa ve Makinaları, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği gibi bölümlerin olacağını düşündüğümüz bir fakültenin Karasu’da olması bizleri ve yöre halkını sevindiren bir haber oldu. Sektörel ve Sosyokültürel gelişme faaliyetlerinde, özgün ve bilimsel çalışmaların yapılabilmesi, mevcut ortamda yürütülen işlerin profesyonellik boyutuna taşınması ve bununla birlikte dört yıllık bir fakültenin ilçemize gelmesi bizler için büyük bir müjde. Alanında uzman kişilerin yetişmesiyle yöremizdeki denizcilik faaliyetleri farklı bir boyuta taşınacağı kanaatindeyim” dedi. 

 

“Uzman Öğrenciler”

 

Karasu’nun, Deniz Bilimleri Fakültesi için, Teorik bilgi ile uygulamaya yönelik tüm donanımları kapsadığını dile getiren İspiroğlu; “Denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu, araştırma ve uygulamaya yönelik altyapıyla donanmış bir İlçeyiz. Bu fakülte ilçemize kurulduğunda, konusunda uzmanlaşmış, proje üretmeye hazır, veri hazırlama, uygulama ve yazma niteliği olan, ekip çalışmaları konusunda kendine güvenen ve rekabete her zaman hazır, mesleğini ve insanları seven uzman öğrencilerin yetiştirileceği kanaatindeyim” dedi.

 

Karasu’ya kurulmasını ısrarla istediğimiz Fakültenin, Ülke ekonomisi adına da önemli katkı sağlayacağı düşüncesinde olduğunu söyleyen Başkan Mehmet İspiroğlu; “Hükümetimizin güçlü eliyle Sakarya’ya ikinci Üniversitenin, bununla birlikte bu üniversiteye bağlı bir fakültenin ilçemize kurulacağına sonuna kadar inanıyorum. Karadeniz’in uzun ölçekli vadede geleceği olarak gördüğümüz bu bilim yuvası, bilimsel anlamda araştırılmamış olan alanlar üzerinde çalışarak temel araştırmaları ile ülke ekonomisine de katkı saylayacak çözümler üreteceği düşüncesindeyim. Bu konunun hayata geçirilmesi için yoğun mesai harcayan AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Mustafa İsen’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.