İlçe genelindeki okullarda gerçekleştirilen turnuva ve yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam tarafından ödüllendirildi. 30 Mayıs Salı Günü Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’ı ziyaret eden öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, okul müdür ve müdür yardımcıları da eşlik etti.

 

Satranç turnuvası ilkokullar kategorisinde ilk üçe giren Bedirhan Haldız, M.Mustafa Altıntaş ve Kadir Öngör ile ortaokullar kategorisinde ilk üçe giren Abdullah Gündoğdu, Eren Bir ve Yusuf Demirci’ye ödüllerini Gürçam verdi. Mangala turnuvasında dereye giren öğrenciler Bilal Pekdemir, Mualla Işık Polat, Mücahit Filizfidanoğlu ve Didem Yavuzyiğit ile ‘Bana bir masal anlat’ yarışmasında dereceye giren Faruk Emre Yücel, Deren Bahçebaşı ve Tusem Dursun'a d’ ödüllerini yine Gürçam takdim etti.

 

 

Kaymakam Şafak Gürçam, öğrencilerle tek tek sohbet ederek, turnuva ve yarışmaları hakkında detaylı bilgi alırken, “Derslerde elde edilen başarı her zaman yeterli değildir. Derslerin yanında sportif ve kültürel ile zihinsel etkinliklerde bulunulmalıdır. Bu tür etkinliklerde dereceye girmek derslerdeki başarı kadar önemlidir” diyerek öğrencileri tebrik etti.