Pazartesi günü Atatürk Bulvarı’nda yazartesi günü Atatürk Bulvarı’nda yer alan Atatürk heykeli önünde gerçekleştirilen Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı tanıtım programına CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, CHP’nin Kaynarca Belediye Başkan Adayı Nalan Akçay ve Serdivan Belediye Başkan Adayı Zafer Kazan’ın yanı sıra Millet İttifakı ortağı İYİ Parti üst kurul delegesi ve kurucu başkanı Cüneyt Taşkın Ekşi ile kurucu üyeler Yahya Demirkaya, Salih Gökalp, Emine Kaptan, Meliha Adıyaman, Ayhan Yeşilyurt, Hatice Yeşilyurt, İl Delegeleri İsmail Topalak, Rahim Subaşı katıldı. Vatan Partisi Karasu İlçe Başkanı Gül Maydos da destek amacıyla hazır bulundu. Alanı tamamen dolduran çok sayıda partilinin karşısına çıkan Kerem Erksoy, programın ilk konuşmasını yaptı.

 

Bu hizmetler yapılmış olmalıydı

 

“31 Mart günü Karasu halkı, ya bugüne kadar uygulanan belediyecilik anlayışıyla devam etmeye karar verecek ya da bizim sosyal belediyecilik anlayışımızı destekleyecek. Karasu’yu daha yaşanılabilir hale getirecek, Karasu’yu turizm kenti yapacak ve insana insan olduğu için değer verecek bir belediyecilik anlayışına onay verecek” diyerek sözlerine başlayan Erksoy, “Bana projeniz nedir diye sorulduğu zaman; ben temel belediyecilik hizmetleri kapsamındaki ihtiyaçlarla başlamak zorunda kalıyorum. Bir belediye başkana dayının projesi yol, kaldırım, çöp sorununu proje olarak sunabilir mi? Bunlar zaten günlük görevlerdir, çoktan halledilmiş olması gerekmektedir. Karasu’nun eksikleri ve ihtiyaçlarını vaat etmeli ve gerçekleştirmelidir. Göreve geldikten sonra ilk altı ay içerisinde, bugüne kadar yapılmamış, Karasu halkına eziyet haline getirilmiş günlük görevleri tamamlayacağız. Karasu sahilini, turizme yakışır hale getirip, yürüyüş ve bisiklet yolları ilave edeceğiz. Karasu genelinde temiz bir çevre sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Belediyenin geliri oldukça fazla

 

“Muhalif belediyeyiz diye hizmet alamayacağımız yalanıyla Karasu halkı korkutuluyor. Kanun devletiyse, İller Bankası’ndan gelen parayı kimse engelleyemez. İmar ve iskandan belediyeye 19 milyon lira gelir elde edilmiş. Emlak gelirinden 9 milyon lira kasaya girmiş. Belediye gelirleri aslında hayal edilemez ölçüde. Turizm geliri de eklenirse düşünün Karasu Belediyesi’nin kazancını” şeklinde konuşan Kerem Erksoy, konuşmasını “Kimse Karasu halkını uyutmasın çalıştırılmadık, hizmetimiz engellendi, paramız yok diyerek. Borçlu bir belediye alacağız. Ama bu, bizim hizmet veremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Hekimim diye belediyecilikten anlamadığım iddia ediliyor. Halkı böyle etkilemeye çalışıyorlar. Seçildikten sonra hekim olmamın meyvesini Karasu’ya şöyle vereceğim: Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir belediye polikliniği ve kadın hastalarımız için kanser tarama merkezi oluşturacağım. Sahil düzenlemesi için mimarımızı peyzajcımız olmayacak mı bünyemizde? Çevre mühendisimiz olmayacak mı? 31 Mart günü sandığa gittiğiniz zaman, Karasu’yu bize emanet edeceğiniz aklınıza gelsin. Şunun da sözünü vereyim: Eğer görevimde başarısız olursam, Karasu halkı bir daha bana sahip çıkmasın ve ben de şahsen bir daha aday olmayacağımın sözünü veriyorum” diyerek tamamladı.

 

Personel maaşı 2.500 olacak

 

Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı Kerem Erksoy’un ardından söz alan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, konuşmasına “Belediye Başkan Adayımız Kerem Erksoy, ‘Hayatınızı bana emanet ettiniz, şimdi hayatınızı güzelleştirmek için Karasu’yu bana emanet eder misiniz?’ diyor. Kendisine bu yetkiyi verip, Karasu’yu O’na emanet etmeye Karasu halkı hazır. Sekiz yıldır Sakarya’ya hizmet ediyorum ve sizlerin hizmetkarı olmaktan da gurur duyuyorum” diyerek başladı. Özkoç konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kerem Erksoy, Allah’ın izniyle; vatanını ve milletini seven, çocuklarının geleceğini düşünen bütün siyasi partilerinin oylarını alarak Karasu’da belediye başkanı olacaktır. Belediye başkanı olunca da ilk işi, belediye personelinin asgari ücretinin 2.500 lira yapmak olacak. Karasu’da hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Belediye’nin olanakları ranta gitmeyecek, millete gidecek. Evine açlık sınırı olan 1.900 lira girmeyen her aileye kartını verecek ve bütçeden alışverişini yapmasını, faturalarını ödemesini sağlayacak. Parti gözetmeksizin Karasu’yu seven ve Karasu sevdalısı herkesin, Millet İttifakı Adayı Kerem Erksoy’a oyunu verecek ve sadece Karasu’ya değil, Türkiye’ye bir belediyecilik nasıl yapılır bunun en güzel örneğinin verilmesinin altına imzasını atacak. Ayrımcılık ve ayrıştırma yapmadan, insanları partili partisiz diye ayırmadan, vatan ve millet sevdalısı herkesi arkasına alarak başkanlığı alacak. Devamındaki beş yıl boyunca da esnafın yüzü gülecek, bolluk ve bereket Karasu’da kendisini gösterecek” Programın ardından yürüyerek trafiğe kapalı alanın 1.kısmına kadar yürüyen partililer, İş Bankası yanındaki CHP seçim bürosunun da açılışını yaptı.