CHP Karasu İlçe Örgütü’nün Aralık ayında yapması beklenen olağan ilçe kongresi öncesi ilk aday belli oldu. Karasu’da genç değişimin olması gerektiğini ve bu değişimin başta Sakarya olmak üzere ülke genelinde gerçekleşeceğini söyleyen Gökhan Özkan, adaylık sebebini ve hedeflerini Karasu Haberleri’ne anlattı. Özkan, Esra Aydın ve Nevtan Angün’ün sorularını samimiyetle yanıtladı.

 

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1985 Karasu doğumlu olan Gökhan Özkan, İlk orta ve lise eğitimimi Karasu’da tamamladıktan sonra Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü okudum. İki yıllık eğitimin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği bölümüne devam ettim. 2014 yılından beri ise Karasu’da ticaretle uğraşmaktayım.

 

 

Sizi CHP İlçe Başkanlığı’na aday olmaya iten etkenler nelerdir?

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin en köklü patisidir.. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir. Bugün de Türkiye’nin lider partisidir. Bu denli güçlü bir partinin, Karasu’da bu kadar başarısız bir durumda olması, beni ilçe başkanlığına aday olmama iten en güçlü sebep. CHP’nin uzun yıllardır Karasu’da seçim kazanamaması, genel seçimlerde birinciliğe çıkamaması beni yaralayan bir durum oldu. Buna müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

 

Siyasetteki geçmişinizden bahseder misiniz?

İlçe başkanlığına adaylık niyetimi ortaya koyarak da siyasete ilk defa girmiş olmuyorum. Tuncay Özkan’ın başlatmış olduğu bir hareketin, Eskişehir’de İl Gençlik Konseyi Başkanlığı’nı uzun süre yaptım. Ardından aynı hareketin ülke geneli gençlik merkez yönetim kurulu kurucu üyeliğini yaptım. Kurduğu partinin İç Anadolu bölge başkanlığını yaptım. Siyasi kulvardan uzak kaldığımız dönemlerde de birçok etkinlik içerisinde yer alarak çalışmalarımızı sürdürdüm.

 

 

Son seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? İlçe başkanlığına gelirseniz Karasu’da CHP’yi bekleyen süreç nedir?

Geçmiş hataları konuşursak sayfalar yetmez. Eğer ilçe başkanlığı görevi şahsıma layık görülüşe, ilk önce partimizin Karasu’daki albenisini değiştireceğim. CHP’nin Karasu’da bugünkü oluşumu, insanlara uzak kalıyor. Halkımız, oraya gitmemek için imtina ediyor ve bir şekilde partiden uzaklaşmışlar. CHP’yi Karasu’da gençleştirmek ilk işim olacak. Önüne gelen genci almak değil kastım. Partide görev alacak gençleri bir eğitimden geçireceğiz. Siyasal, diksiyonel, insan ilişkileri gibi çalışmalar yapacağım. Mahalle yönetimlerine önem vereceğim. Partide gençlik kolları için bir yer oluşturacağız. Gençlik bizim maşamız olmayacak, bizim en büyük destekçimiz olacak. Karasu’nun gençlerine yönelik çalışmalar yaparak geleceğin Karasu’sunu birlikte inşa edeceğiz. Bir şey yapılacaksa beraber yapacağız, yönetimi birlikte gerçekleştireceğiz. Gençler demek Karasu’nun yarını demek. Benimle yol alacak kişilerin çalışmaktan yorulacağını şimdiden belirtmek isterim. Yönetimim Karasu’ya hakim olacak. Karasu’nun sıkıntılarını mahalle mahalle bileceğiz ve çıkaracağımız belediye başkan adayının önüne her şeyi hazır koyacağız.

 

 

Karasu genelinin, CHP’ye olan bahsettiğiniz mevcut algısını değiştirebilecek misiniz?

CHP’ye karşı yanlış bir algı var. Benim dedem CHP’li olduğu halde Hürriyet Mahallesi’nde cami yaptıran bir insandır. CHP’liler de Müslüman neticede. Sadece bazı partililer Müslüman değil bu ülkede. Ama öyle bir algı oluşturulup ötekileştiriliyor ki, münferit hareketler ve yaşantılar, camianın geneline mal edilmek isteniyor. Belki amcan Ahmet Özkan da geçtiğimiz seçimlerdeki adaylı sırasında bunu anlatamadı halka. Mustafa Kemal’i ve Kemalizm’i önce kendi içimize sonra halkımıza doğru anlatmak lazım. Kemalizm’in sadece laiklik üzerinden değil her yönüyle anlaşılması lazım. Dinsizlik ve öcü gibi gösterilmesi de bize karşı oynanan bir oyun aslında. Asıl CHP’nin din için bir düşman değil, din için bir güç olduğunu anlatmak ve anlamak lazım. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Herkes görecek ki bir dönem olduğu gibi CHP, Karasu’da yeniden hakim bir parti olacak ve Karasu’ya Karasu’nun sorunlarına da hakim olacak. Karasu’daki bu değişim, Sakarya’nın diğer ilçelerine de örnek olacak. Gördükçe insanlar etkilenecek ve değişime destek verecek. Bunun örneklerini Eskişehir’de yaşadık.

 

 

Planladığınız bu değişimlere örnek verebilir misiniz?

Karasu’ya yönelik projelerim var. Bunları hayata geçirmek için sabırsızlanıyorum. İlçemizde sosyal particilik ve sosyal belediyecilik adına maliyet gerektirmeyen projelerimiz var. Sadece fındık üreticinse yönelik olmayan genel tarımsal projelerimiz olacak. Hayvan üreticisine yönelik Avrupa Birliği’nin ve Tarım Bakanlığı’nın hangi dönemlerde nasıl destekler verdiğini takip edip, bu desteklemelere yönelik anlaşmaların yapılması ile üreticimize katkı sağlayacağız. Bu alanda yönetime dahil edeceğim bir arkadaşımla bu konuları Karasu halkıyla paylaşıp, bu alanda eğitimler vereceğiz. Üniversitelerde alanında uzman kişilere Karasu’da seminerler verdireceğiz. Bunlar sadece birkaç örnek, devamı bizde saklı diyebilirim.

 

Mevcut ilçe yönetimi, adaylığınız hakkında nasıl bir tutum sergileyecek?

Mevcut ilçe başkanımız Nurhan Aydın, 7 yıldır görevini layıkıyla sürdürüyor. Son yerel seçimde de CHP, bugüne kadar gördüğü en yüksek oy sayısını elde etti. Kendisi hem sağlık sorunları nedeniyle hem de partide gençlerin yolunu açmak isteyen bir insan olarak bu hayalini dile getiriyor ve “Artık partiye gençler gelse de destek olsak, önünü açsak” diyordu. Bu süreçten sonra nasıl bir düşünce içerisinde olur bunu kendisine bırakmak lazım. Görevi biz gençlere mi bırakır, desteğini sürdürür mü ya da kendisi mi devam etmek ister bunun takdirini kendisine bırakmak lazım. Eğer olur da biz değil, başkası aday olursa biz de elimizden gelen desteği elbette vereceğiz. “Arkamızda filancanın desteği var, böyle yola çıkıyoruz” demek doğru olmaz.

 

Adaylık kararı aldınız, peki yönetiminizi oluşturmaya başladınız mı?

Yaz sonrası, Aralık ayı gibi ilçe olağan kongremiz yapılacak. Adaylık kararı aldıktan sonra kafamda yönetim de şekillenmeye başladı. Özellikle yol arkadaşlığı yapacağım belirli kişiler var. Özellikle çevre mahallelerden görüşmek istediğim ve yönetimde görmek istediğim kişiler var. Aslında Karasu’da görüşmem gereken çok insan var. CHP’ye hizmet edecek, Karasu’ya hizmet edecek çok etkin isimler var. Bu kararı bu kişilerle ortak almam gerekiyor. Ama şunu belirteyim ki yaşı 30 ile 40 arasında değişen kemik bir kadro kuracağım. Yönetimde genç neslin hakim olmasını hedefliyorum. Siyasi tecrübesi had safhada olmasa da zihnen ve bedenen genç ve dinamik insanlar Karasu’ya fayda sağlar. Yönetimde katı olarak koyacağım en önemli kural, yönetim kurulu üyelerimin ayda en az bir kitap okuması olacak. Bir siyasi örgüt değil, bir tür sivil toplum kuruluşu görevi görerek her alanda Karasu’da etkin olmayı düşünüyorum. Kültürel, sportif, sağlık ve sosyal pek çok alanda konferans, panel ve etkileşimler gerçekleştirmek için yönetim kurulunu bu doğrultuda oluşturmayı amaçlıyorum.

 

 

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Sadece CHP Karasu İlçe Başkanlığı için değil, Karasu’nun sorunlarına etkin çözüm olmak ve gerçek sosyal particilik, sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini ortaya koymak için yola çıktım. Bugünden sonra, tüm partiler ve parti temsilcileri ile dirsek teması kurarak ilçemize hizmet edeceğim. Genç değişim Karasu’dan başlayacak ve belki de il geneline yayılacak. Bu da hem Karasu’ya hem de Sakarya’ya büyük fayda sağlayacak.