Dünya Müslüman Alimler Birliği Kudüs Sekreteri ve Yurtdışındaki Filistin Alimler Birliği Heyeti Üyesi olan okutman ve yazar Prof.Dr. Marawah Nassar, 18 Ekim Perşembe günü Karasu Konferans Salonu’nda bir konuşma programı düzenledi. Karasu Müftülüğü öncülüğünde hazırlanan “Filistin’i Anlamak” isimli sempozyumda, konuşmacı Marawah Nassar, Filistin’de yaşanan zorlukları, İslam aleminin Yahudi zulmüne maruz kalmasını ve Kudüs ile Mescidi Aksa’nın İslam alemi için olan önemini anlattı. Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Sakarya Müşaviri Hasan Başiş, Karasu Müftüsü Mustafa Aydın, İlçe Vaizi Muammer Aksoy, AK Parti Karasu İlçe Başkanı İshak Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Başiş, Marawah Nassar’ın konuşmasını davetliler için tercüme ederek programa konuşmalarıyla coşku kattı.

 

Halil İbrahim Akdağ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Karasu Müftüsü Mustafa Aydın yaptı. “Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa, bizlerin ve ümmetin adeta kanayan yarasıdır. Kudüs, yüzyıllardır olduğu gibi yine dünyanın bir numaralı gündem maddesi. Üzerinde her dinin ve medeniyetin ayak izlerini taşıyan Kudüs’ün önemini anlamak için tarihteki belirli izleri de bilmek gerekiyor” diyen Aydın, “Kudüs, semalara uzanan peygamberlerin ve temsil ettikleri dinlerin beşiği konumundadır. Allah’ın da işaret ettiği Kudüs ümmetimiz için de son derece önemli bir yere sahiptir. Bizans kralı ile Hristiyanlaştırılan Kudüs, Hz. Ömer ile yeniden İslam’a kapılarını açtı. Bu nedenle Müslüman kanı dökülmeye devam edilen ve Siyonist devleti kurulmak istenen, ilk kıblemiz Kudüs, bizlerin yani İslam aleminin namusumuzdur” şeklinde konuştu.

 

 

Program kapsamında konuşan Marawah Nassar, Kudüs’te yaşananlar hakkında davetlileri bilgilendirdi. Konuşmasında Mescidi Aksa’nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlatan Nassar, “Burası, Peygamber Efendimizin Miraç’a yükseldiği yerdir. Efendimizin yüz yirmi dört bin peygambere imamlık ettiği yerdir. Çünkü Yüce Allah’ın kutsal kıldığı beldelerdendir, efendimizin göz bebeklerindendir.  Çünkü Kudüs, dünyanın ve ümmetin kalbi gibidir. Kudüs bugün zülüm görüyor. Yahudiler bizlerin oraya gitmesini ziyaret etmesini istemiyor. Çünkü onlar bizden iyi biliyor ki; Müslümanlar bir araya geldiği zaman artık durdurulamaz. Bu sebepten dolayı Mescidi Aksa’yı bol bol ziyaret edelim. Kudüs’ü ve Mescidi Aksayı da dualarımıza, bu zulmün son bulması için ekleyelim” ifadelerini kullandı.