Tüm yurtta olduğu gibi Karasu İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde de 2 Nisan 2018 Pazartesi tarihi itibariyle geçerli olan yeni uygulama için Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. İlçe Nüfus Müdürü Hayriye Türe ve İlçe Nüfus Müdürlüğü personeli tarafından karşılanan Kaymakam Mercan, yeni uygulama hakkında da bilgi verdi. “Uzun bir süredir nüfus müdürlüklerimiz, bu çalışmanın alt yapısını yürütmekte ve uygulamayı faaliyete sokabilmek için itinayla çalışmaktaydı. 2 Nisan Pazartesi itibariyle pasaport ve sürücü belgelerinin de nüfus müdürlüklerinden verilmesine başlandı” diyen Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

 

“Devlet hizmet noktaları arasında önemli bir yere sahip olan nüfus müdürlüklerimizin faaliyet alanına, yeni bir hizmet daha eklenmiştir. Nüfus müdürlüğü personelimizin bu hizmetin altından başarıyla kalkacağına inanıcımız tam. ALO 199 ve randevu.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alan ve ardından Karasu İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapan vatandaşların bilgileri, merkeze gönderilecek ve merkezden de ehliyet ve pasaportlar, yeni kimlik kartında olduğu gibi belirtilen adrese teslime dilecek. Bu durumda vatandaşın, telefon numarasını ve adresini doğru vermesi önemli bir yere sahip olmaktadır”

 

Kaymakam Aziz Mercan, son olarak da “Uygulama başlangıcında yığılma ve aksamalar olacaktır. Bu süreç, ciddi bir süreçtir fakat zamanla rayına oturacaktır. Daha önceleri emniyetten gerçekleştirilen bu hizmetler artık ilçe nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilecektir. Karasu İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden sadece halkın genel olarak kullandığı umumi pasaportlar verilecek. Yeşil, gri ve diplomatik pasaport dediğimiz resmi ve hususi pasaportlar ise il merkezlerinden verilecektir” diyerek sözlerini tamamladı. Kaymakam Mercan, açıklamalarının ardından İlçe Nüfus Müdürü Hayriye Türe ve İlçe Nüfus Müdürlüğü personelinden yeni uygulamayla ilgili olarak bilgi aldı ve yerinde incelemelerde bulundu. İşlem yapmakta olan vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Mercan’ın incelemeleri sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürleri, Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü ve bazı birim personelleri de hazır bulundu.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: