Mesajına, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi alanındaki önemli noktalardan biri olan temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavı Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de 26-27 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Çocuklarımızın başarısı için büyük emek ve gayret sarf eden öğretmenlerime maddi ve manevi fedakarlıklarda bulunan velilerime yürekten teşekkür ediyorum” diyerek başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, TEOG öncesi yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Pek tabidir ki bunların karşılığında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarılı olmasını öğretmenlerimiz ve velilerimiz istemektedirler. Biz, bir ekip olarak veliler, öğretmenler ve idareciler elimizden gelen en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Şuna inanıyorum ki; Gelecek hafta yapılacak olan sınavda hiç şüphesiz hep birlikte başarıyı göreceğiz.

 

Velilere tavsiyem şudur; Çocuğunun değerini sınavdaki başarısıyla eşleştirmek, sonuçlarla ilgili olarak onu korkutmak ve bazı şeylerden yoksa bırakmakla tehdit etmek, çocuğun motivasyonunu değil tam tersine gelecek ile ilgili kaygısını artıracaktır. Çocuk, ailesinin ve başkalarının gözünde kendisini değil, sınavdaki başarısının önemli olduğunu düşünmeye ve sınava gerçek dışı bir anlam yüklemeye başlayacaktır. Çocuklarımızın sağlıklı bir ruh haline sahip olmasını, sağduyu sahibi ve mutlu bireyler olmasını istiyorsak sınav sonuçları ne olursa olsun onlarla iletişim tarzınızı yaklaşımlarını asla değiştirmemeliyiz.

 

Sınav günü çocuğunuzu, her gün nasıl okula uğurluyorsanız öyle uğurlayın. Eğer önceki günlerden farklı davranışlarda bulunursanız, bu durum öğrencilerimizde kaygı ve stres yol açabilir. Mutlaka bilgi sahibisinizdir. Ancak bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum ki, bu sınavın tek farkı soruların bütün öğrencileri için tek merkezde hazırlanıp gönderilmesi ve sınavın da kendi öğretmenlerinin değil, başka okullarda görev yapan öğretmenlerin gözetiminde yapılmasıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta öğrencilerimizi yetiştiren, emek ve destek veren tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyorum. Emek ve gayretlerin karşılıklarını alacaklarını ümit ve temenni ediyorum”