Cumartesi günü etkili olan şiddetli yağış ve Salı gecesi yağan yağmur sonrası Karasu’da nereye el atılsa bin ah işitiliyor. Belediyenin sayfasından paylaşılan çalışma fotoğraflarının aksine vatandan, kendileriyle ilgilenilmediğini ve sorunlarına çare bulunamadığını dile getiriyor. Bu şikayetlerden biri de Yenimahalle sakinlerinden geldi. Mahalle içinden geçen ana cadde üzerindeki lağım suyunun taşarak yağmur suyu tahliye kanalına karıştığını, oradan da taşarak evlerin bahçelerine ve içlerine kadar girdiğini söyleyen mahalle sakinleri, “Sorunlara çözüm bulunamıyor. Telefon açıyoruz, ‘Ne yapalım’ gibi cevaplar alıp başka yerlere yönlendiriliyoruz’ Yeter artık” diyerek tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinden Ali Zafrak, “Yetkililer, gelip gidiyor. Bu kadar suyu çekmek çok mu zor? Bu su, yağmur suyu değil, lağım suyu. Kokudan duramıyoruz, Çocuklarımız bu suyun içinden eve geçiyor. Hastalık yayılacak diye korkuyoruz” dedi.

 

 

Mağduriyetimiz umurlarında değil

 

Kanalizasyondan taşıp, yağmur suyu kanalına karışan, oradan da taşarak bahçelere dolan lağım suyunun bahçesindeki tavuk kümesini yaklaşık 60-70 cm suyla kapladığını ve yirmiden fazla tavuğun da telef olduğunu söyleyen Zafrak, “Tankerle ya da motopompla şu kadarcık suyu tahliye edemediler. Bu yıl ikinci kez bu sorunu yaşıyoruz. Sebze meyvelerimiz ve hayvanlarımız lağım suyu içinde kaldı. Mağduriyetimizi ne belediye ne de SASKİ gideremiyor. Artık bir çare bulunsun” diye tepkisini dile getirdi. Belediyeden hiçbir yetkilinin de gelmediğini, telefonla aradıklarında ve “Gelip burayı bir görün” dediklerinde “Gelip de ne yapacağız, bizim sorumluluğumuz değil” şeklinde cevap aldıklarını ifade eden Ali Zafrak, “Belediyeden SASKİ’yi arayacaklarını söylüyorlar, ama dönüş yapılmıyor. Gelen giden de olmuyor. Bize üvey evlat muamelesi yapılmasını anlayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Ana gider kapatıldı

 

Mahalle sakinlerinin kumlardan set yaparak ilkel yöntemlerle korunmaya çalıştığını fakat bunun da fayda etmediğini ifade eden Zafrak, “Bu kadarcık yağmurda bu sorunu aşamayan belediye ve SASKİ, daha büyüğünde ne yapacak? Bu kanal ve kanalizasyonlar, bu yükü kaldırmıyor. Dört gündür fokurduyor ve taşıyor. Bu kadar aciz olunmaz” dedi. Mahalle sakinlerinden Bayram Hendem ise “Bu yüzyılda bu acizlik ayıp. Bu kadar mı sahipsiziz? Yol yapımı sırasında iki ana gider kapatıldı. Bu Gider ağızları kapanınca yol ve bahçeler sular altında kalmaya başladı” dedi. Yol yapımı sırasında iki büyük logar kapağından birinin asfaltla diğerinin de mıcırla kapatıldığını belirten Hendem, “Logarın içinin de kum ve çamurla dolu olduğunu bilmeyen yok. Zamanında yapılan bu giderler, bugünkü yükü kaldırmıyor. Artık bu soruna çözüm bulunsun, Evlerimiz ve bahçelerimiz lağım suyu ile doluyor” diyerek tepki dolu sözlerine son verdi.