Telefon ve elektrik direkleri ile direklerden geçen kabloların Akkum Mahallesi’nde tehlike oluşturmaya başladığını ve mahalle sakinlerinden de bu konuda şikayet aldıklarını dile getiren Akkum Mahallesi Muhtarı Mustafa Sağır, “Telefon direkleri ile elektrik direkleri ömrünü doldurdu. Ağaçtan telefon direkleri, yola veya evlere doğru yatık vaziyette. Kablolar yerde, elektrik kabloları ile iç içe vaziyetteler. Mahallemiz tehlike ile karşı karşıya” dedi.

 

Konuyla ilgili dilekçe de yazdıklarını belirten Sağır, “Geçici çözümler ile tehlikeyi erteliyorlar. Halen yatık vaziyette duran direklerimiz mevcut. Birilerinin başına devrilmesi mi gerekiyor kalıcı çözüm için? Bu direkler devrilirse elektrik kablolarını kopartacak. Elektrik ve telefon telleri iç içe geçmiş durumda. Sorun sadece telefon değil elektrik direklerinde de yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

 

“SEDAŞ’ın sokak aydınlatmalarını 1975 yılında dikilen ağaç direklerle sağlıyor. Direklerden bazıları yatık ve çürük durumda” diyen Muhtar Mustafa Sağır, “Mahallelerimiz büyüdü, sokak aydınlatmaları artık yetersiz kalıyor. Faturalarımızdaki kayıp kaçak kullanım bedelin ne için ödüyoruz? Mahallemizde kaçak kullanan yok. Varsa da gelip kesilsin, biz ekiplere bizzat yardımcı oluruz.  Ödüyorsak hizmet almak istiyoruz. Defalarca dilekçe verdiğimiz halde, sokak aydınlatması konusunda ve direklerin yenilenmesi konusunda bir gelişme olmadı ve bilgi alamadık” sözleriyle konuşmasını tamamladı.