Karasu Belediye Başkanlığı yarışında “Biz de varız” diyen Saadet Partisi Karasu İlçe Teşkilatı, Cumartesi günü düzenlenen programda belediye başkan adayını tanıttı. Sakarya İl Başkanı Fahrettin Bay’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda Karasu Belediye Başkan Adayı Kerim Ali Aksoy, partililerle ilk kez bir araya geldi. Aday tanıtım toplantısına partililer yoğun ilgi gösterirken, İl Başkanı Fahrettin Bay, “Karasu’da hak edilen düzeyde yönetim oluşturmak için geliyoruz. 1989 ve 1994’te olduğu gibi yeniden Türkiye’de destan yazmaya geliyoruz” diyerek yerel seçim yarışında en büyük aday olacaklarını söyledi. Programda ilk olarak Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun söz aldı. Coşkun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

50 yıllık temiz geçmiş

 

“Karasuluların karşısına, Milli Görüş belediyeciliğini iliklerine kadar hisseden ve tüm Karasululara bunu htirecek olan, yerel yönetimin inceliklerini yaşatacak, ilçemizin makus tarihini değiştirecek, yapacağı hayırlı hizmetlerle tüm Karasu halkının teveccühünü kazanacak, adil paylaşım ve adaleti yeniden tesis edecek, Karasu sokaklarında alnı ak ve başı dik dolaşabilecek belediye başkan adayımızı tanıtmaktan gurur duyuyoruz. 50 yıllık siyasi geçmişimizde; yolsuzlukla, arsızlıkla ve verimsiz çalışmalarıyla anılan tek bir belediye başkanımız olmadı. Yerel yönetimde marka halindeyiz ve bunu da koruyoruz”

 

 

Yeniden destan yazacağız

 

İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun’un ardından kürsüye Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Fahrettin Bay geldi. “Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Saatlerinizi Karasu için zafere ayarlama zamanı gelmiştir. Karasu, bugüne kadar Milli Görüş’le tanışmadı ama her ilçede olduğu gibi Karasu’da da ilk iki partiden biri olma konumundayız” diyerek sözlerine başlayan Bay, “Artık Karasu için de Milli Görüş’le tanışma zamanı geldi. Türkiye’nin ve Karasu’nun tek çaresi halen Saadet Partisi’dir. Türkiye’de bir korku imparatorluğu kuruldu. Saadet Parti’sinin bir adım öne gitmemesi için yapılan oyunlar bozulacak. Her iki tarafta da iki parti bir araya geldi olmadı. Ona rağmen adaylarda anlaşamıyorlar, sürekli tartışıyorlar. Teveccüh artık Saadet’ten yana olmaya başladı ve tek çarenin Milli Görüş olduğu ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

 

Geçmişte örneğini gördük

 

“Örneklerini geçmişte yaşadık. 1989’da beş il belediyesi aldık. Öyle mükemmel hizmetler yaptık ki, 1994’te Türkiye’nin dörtte üçü oranda yerel idaresini almayı başardık” diyen Bay,  “Milli Görüş belediyeciliğinin, israf belediyeciliği olmadığını herkes görecek ve 1989’da yaşadığımız ilk adımı bugün de atacağız ve Bir sonraki dönem Türkiye’de destan yazacağız. İktidar, 15 yıldır masal yazdı; destanı biz yazacağız” ifadelerini kullandı. Sakarya’da bir dönem Akyazı’daki belediyeciliğin örnek gösterildiğini ifade eden Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Fahrettin Bay, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni bir dönem başlayacak ve Karasu’daki Milli Görüş belediyeciliği Sakarya’da örnek gösterilecek. Çünkü biz hiç kimseye yedirmeyeceğiz, kimseye çaldırtmayacağız. Bu sözü Karasu halkına buradan veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Yarınlara yönelik hayallerimiz var

 

İl Başkanı Fahrettin Bay’ın konuşmasının tamamlamasının ardından Saadet Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Kerim Ali Aksoy kürsüye geldi. Partilileri selamlayarak konuşmasına başlayan Aksoy, “Bu davada gençlik kollarından beri hizmet içerisindeyiz. İlk günkü heyecanla, yarınlara yönelik hayallerimiz, umutlarımız ve Karasu için projelerimiz var. Önce ahlak ve maneviyat diyen; halka hizmet ve Hakk’a hizmet denildiği zaman akla ilk gelen belediyecilik anlayışına sahip Milli Görüş davasından aday olmak büyük gurur sebebidir” dedi. “Karasu’nun problemlerine sürekli şahit oluyor ve bu sorunları dile getiriyorduk. Sorunlara çare olmak için elimize bir fırsat geçti.” diyen Kerim Ali Aksoy, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

 

Karasu, kararını verdi

 

“Karasu halkı da aslında kararını verdi. Belediyeyi ihale kapısı değil, hizmet kapısı olmasından yana; ilçe halkına eşit davranılmasından yana; yandaşa değil herkese çalışılmasından yana kararını veren Karasu halkının teveccühü artık Saadet Partisi’nden yanadır. Bunu saha çalışmalarımızda ve ev ziyaretlerimizde çok açık şekilde görüyoruz. Biz, kendimizi sahada en iyi şekilde tanıtacağız. Halkımız da adaletten ve dürüstlükten ödün vermeyen Milli Görüş’e yeniden yönelecektir. Karasu halkı, teveccühünün karşılığının bizde olduğunu ve karşılığını hizmet ile alacağını unutmasın. Karasu için Ankara değil, Karasu’nun kendisi karar verecektir. Karasu için değişim vakti geldi ve bu vakit artık geç kalınmış bir kavuşmanın da müjdecisi olacak. Haksızlığa, eşitsizliğe ve boyun eğmeye dur diyen belediyecilik Karasu’muza şimdiden hayırlı olsun”

 

Fotoğraflar: İbrahim Coşkunar