Konfor Düğün Salonu’nda Perşembe günü gerçekleştirilen Karasu Süt Üreticileri Birliği olağan kongresinde mevcut başkan Yusuf Civelek, yeniden başkanlığa seçildi. Kongreye tek liste ile giden Civelek, Karasu genelinde 1.000’in üzerinde üyesi bulunan Karasu Süt Üreticileri Birliği’nin yeniden başkanlığına getirildi. Kongre, saat 12:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin divan başkanlığına Numan Reis, divan üyeliklerine ise İhsan Keskin ile Salih Kılıç seçildi.

 

 

Divanın oluşturulmasının ardından gündeme geçildi. Başkan Yusuf Civelek, mali raporları okudu. Civelek, ticari faaliyetleri geçen yıl kurulan iktisadi işletme üzerinden yapıldığını belirtti. İktisadi işletme üzerinden yapılan satışlarla, üreticilerin 2 kuruş daha fazla fiyata sütlerinin satışının yapıldığını ifade eden Civelek, “İşletme üzerinden iki adet soğuk tank alımı yapıldı” dedi. Ardından Denetim Kurulu Üyesi Adnan yılmaz, denetim kurulu raporunu okudu.

 

 

Başkan Yusuf Civelek, denetim raporunun ardından 2016 yılı faaliyet raporunu okudu. Arkasında gelir-gider tablosu ve bilanço raporunu da okuyan Civelek, tablolarla ilgili açıklamalarda bulundu. “Gelir tablolarında her iki kurumun da zarar görünmektedir. Bunun sebebi, 2016 yılında iktisadi işletmenin bir gelirinin olmaması ve birlikten bu kuruma para aktarılmasıdır” dedi. Karasu Süt Üreticileri Birliği’nin aidatlarla dönen bir kurum olduğunu ifade eden Başkan Civelek, “Üyelerimizden alınan aidatlar, maalesef giderlerimizden azdır. Beklenen aidatlar yatırılmadığından dolayı kurum mali olarak zararda görünmektedir. Bizler, üreticilerimize aidatlar konusunda bir baskı yapmadık. Ama değerli üyelerimizden aidatlar konusunda hassasiyet bekliyoruz” diyerek birliğin giderlerinin bu aidatlarla sağlandığını belirtti.

 

 

Raporların okunması ve ibrasının gerçekleştirilmesinin ardından gündem dışı söz almak isteyenlerin dilek ve temennileri dinlendi. Üreticilerin sorunları ve taleplerinin dile getirilmesi sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Başkan Civelek, “Birliğimiz dışında meydana gelen sorunlara karşı bir yaptırımımız olamaz ama her türlü sorunu bizlere ulaşarak bildirirseniz gerekli işlemler için elimizden geleni yaparız” dedi. Gerçekleştirilen seçim sonrası Yusuf Civelek, yeniden Karasu Süt Üreticileri Birliği Başkanı seçildi. Yönetim ise şu isimlerden oluştu:

 

 

Başkan: Yusuf Civelek. Yönetim kurulu: Süleyman Likos, Ekrem Levent, Osman Alan, Mustafa Sezgin, Tuncay Bayraktar, Osman Kotanoğlu, Orhan Parlak, İsa Dağ ve Necmettin Ayhan. Denetim kurulu: Adnan Yılmaz, Hamza Aydın, Osman Kılıç, Nazım Demirci, Kazım Ersin Ekşi ve Şenol Aşık. Üst birlik temsilcileri: Yusuf Civelek ile Süleyman Likos.