Geçtiğimiz hafta Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık’a yönelik bir yazı yazan Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet, Arık’ın kendisine verdiği cevap üzerine bir yazı daha yayımladı. Mesajına, “Karasu Ziraat Odası Başkanı’mız Sayın Selami Arık’ın kabadayı şeklinde talihsiz bir benzetme yapmış olması sebebiyle kendisine şunu söylemek isterim” diyerek başlayan Emanet, “Biz muhtarlar olarak, hiçbir çiftçimizden bedel talep etmeden ve karşılık beklemeden onlara hizmet veriyoruz. Çiftçimiz kazandıkça da mutlu oluyoruz. Fakat ziraat odaları, her çiftçimizden aylık olarak 60 lira civarı bedel alan bir oda. Üyesi olduğu çiftçisi için zirai mücadele yapması gereken bölgelerin ulaşımı ve ilaçlanmasına destek vermekten aciz olması manidardır” şeklinde konuştu.

 

Gönüllü kabadayılarız

 

Emanet, “Oysaki ziraat odasının kuruluş amaçları bölümünde madde 2979/1’de ‘Tarımsal plan ve programların gerçekleştirilmesine yardımcı olmak, çiftçilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak ve mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulmuşlardır’ yazmaktadır” diyerek Arık’a seslendi. “Ayrıca biz muhtarlar seçildikten sonra, çiftçimizin beş yıl boyunca kabadayısı oluyoruz. Yani çiftçiyi koruyan ve alın terini başkalarının çalmasına müsaade etmeyen gönüllü kabadayılar da diyebilirsiniz” diyen Emanet, “Öte yandan Sayın Arık, açıklamasının bir bölümünde mahallemiz delegelerinden bahsetmektedir. Günü geldiğinde mahallemiz delegeleri de gereken cevabı vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

 

Emeklerinizi koruyun

 

Kurudere Mahalle Muhtarı Hasan Emanet, mesajının devamında “Biz muhtarlar olarak, tüm çiftçilerimiz için talepte bulunduk. Mahalle ayrımı yapmadık. Fakat kendisinin ayrıştırma konusunda tecrübeli olduğunu görüyoruz. Sayın başkanım, siz arkanıza dönüp bir bakın. Seçildiğiniz günden bu yana ilçemiz çiftçisine hangi konuda yardımcı oldunuz? Halkın alın teriyle kazandığı parasını almaktan başka?” diye konuştu. Çiftçilere de bir mesaj gönderen Emanet, “A4 kağıdını 60 lira karşılığında satanlara tepkinizi koyunuz. Talan edilen emeklerinizi koruyunuz. Ben, kazanmışlık duygusuyla hareket eden biri değil, çiftçimizin haklarını korumak amacıyla desteğinizi isteyen biriyim. Amacımız, üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil” diyerek sözlerini tamamladı.

 

NELER SÖYLEDİLER?

 

[2] Arık'tan sert cevap [Haberi okumak için tıklayın]

 

[1] Emanet: Destek istedik, tepki gördük [Haberi okumak için tıklayın]