İlk olarak Organize Sanayi Bölgesindeki Gazi Metal’i ziyaret eden Çelik, İşletme sahibi Mustafa Gazioğlu’ndan Fabrikanın genel yapısı ve Karasu’ya kattığı değer hakkın bilgi aldı. Gazi Metal’deki incelemelerinin ardından Karasu Limanına geçen Çelik, Limanın çalışmalarını inceleyerek yetkililerinden bilgi aldı.

 

Karasu Limanı İşletme Sorumlusu Gökçen Erdem’den ayrıntılı bilgi alan Çelik Limanın Karasu için büyük önem teşkil ettiğini söyledi. Bakan Yardımcısı Çelik; “Karasu Limanı yıllardan beri hükümetimizin gündeminde olan bir çalışmaydı. Bu işletme kısa bir sürede çalışmasını tamamlayıp faaliyete geçti. Karasu’ya da önemli bir değer kattığı kanaatindeyim. Tüm şantiyeyi gezme fırsatı buldum. Gerçekten standartlar seviyesinde bir liman. 2018’in ilk ayları itibari ile RORO seferlerinin başlayacağı bilgisi de bizleri sevindirdi. Tüm görevlilere çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Gazi Metal ve Karasu Limanındaki incelemelerini tamamlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Türkiye’nin geleceğine damga vuracak olan en önemli yatırımlardan biri olan BMC’nin şantiye sahasını yerinde inceleme fırsatı buldu. Buradaki yetkililerden gerekli bilgileri hassasiyetle takip eden Çelik; “Karasu, Türkiye’nin geleceğinin gözbebeği olacak” dedi.  

 

Yaptığı incelemeler sonunda açıklamada bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik; “Karasu, Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da üzerinde titrediği ve tüm hükümet yetkililerinin önem verdiği bir ilçe. Ülke geleceğini sürdürülebilir kılan Tarım, Turizm, Hayvancılık ve Sanayileşme olgularını içerisinde barındıran tek ilçemiz. Demir yolu hattı, Limanı, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi önemli illere olan yakınlığı ile yatırımcıları cezbeden bir konuma sahip. Karasu ile ilgili yatırımları ince eleyip sık dokuyoruz. Fabrikalarla boğulan bir yerleşim yeri değil, hazırlanan projeler ile nefes alan bir şehir konumuna getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’e ev sahipliği yapan ve Karasu’nun geleceğine hitap edecek projeleri Çelik’e aktaran Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamalarda; “Bugün Bakan Yardımcımız Sayın Hasan Ali Çelik’in ilçemize düzenlediği bir dizi ziyarette, AK Parti İlçe Başkanımız İshak Sarı ile kendisine eşlik  ettik. Bakan Yardımcımız Çelik, İlçemize yapılan ve yapılacak olan yatırımları yerinde inceleyip sorumlulardan bilgiler aldı. İlçemizdeki yapılaşma sonrasında hazırladığımız projelerimizi kendisine sunduk. BMC ve Kibar Holding gibi büyük yatırımların ilçemize gelmesi, Limanıyla, Kara yolu ulaşım kolaylığı ve demir yolu hattı ile sanayileşmenin odak noktası olacağımızı ve bu olguların sonunda da Yerli Otomobilin en büyük adayı olduğumuzu kendisine aktardık. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, Karasu Yerli Otomobil için biçilmiş kaftan. Ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: