Geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında Karasu’nun tanınan simalarından Burak Ekşi’nin hayatını kaybetmesi üzerine, Karasulu gençler harekete geçti. Arkadaşlarının ölümü üzerine, kazanın yaşandığı İstanbul Caddesi’ni (Karasu - Yenimahalle yolu) trafiği kapatan gençler, kazanın yaşandığı noktada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Karasuspor Taraftarları Derneği, Osmanlı Ocakları 1299 Karasu Başkanlığı, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Cüneyt Taşkın Ekşi ve Çetin Ülker, CHP İlçe Eski Başkanı Müjdat İskender, CHP bir dönem milletvekili adayı olan iş adamı Hüseyin Avni Şahin, ÜLKÜ Ocakları İlçe eski Başkanı Kadir Şentürk, çok sayıda vatandaş ve Karasulu genç katılarak destek verdi. Basın açıklamasının okunmasından önce araçlarıyla yolu çift taraflı trafiğe kesen grup, ardından kazanın yaşandığı noktada basın bildirisini okudu. Basın bildirisini, Karasuspor Taraftarları Derneği adına Berkhan Soyhan yaptı. Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yolda geniş güvenlik önlemi aldı ve trafiğin alt yoldan devam etmesi için araçları yönlendirdi.

 

 

Kaç canla ödeyeceğiz?

 

Basın açıklamasına “Şu an üzerinde bulunduğumuz yol, yıllardan beri gelen ihmaller sonucu çok sayıda vatandaşımızı yaralayan, azımsanmayacak kadar insanın da ölümüne yol açmış bir yerdir. Daha birkaç gün önce Burak Ekşi kardeşimizi kaybettiğimiz bu noktada, babalarımızı, annelerimizi, ağabeylerimizi ve kardeşlerimizi kaybettik. Daha nice canlar bu yolda gitti. Kalanlar gözyaşı döktü” diyerek başlayan Berkhan Soyhan, “Metrelerce önümüz ve arkamız duble yol iken, arada kalan bu kısmın niçin ısrarla tamamlanmadığını soruyoruz? Burada hayatlar kararıyor, çocuklar, aileler gözyaşı döküyor? Bu ihmalkarlığınızın bedelini daha kaç canla ödeyeceğiz?” diyerek devam etti.

 

Düzenleme istiyoruz

 

Karasuspor Taraftarları Derneği adına Berkhan Soyhan , basın açıklamasını şu ifadlerle tamamladı: “Defalarca ölümlü kaza yaşanan bu güzergah, ülkemizin trafikteki kör noktalarından biri haline gelmiş durumdadır. Bu yolun mevcut durumunun devam etmesi, yeni ölümlere davetiye çıkartmaktadır. Biz, bu açıklama ile kimseden bir menfaat beklemiyoruz. Can güvenliği sağlanmış, medeni çağa uygun bir düzenleme istiyoruz. Bu sorun trafik uzmanlarınca çözüme kavuşturulmalıdır. Bugün, burada yolu kapatarak trafiği durdurduk ki, hayatlar durmasın diye. Bugün burada, avazımız çıktığınca haykırıyoruz ki, geride kalanların ağlama sesleri yükselmesin diye. Bugün burada biz bedenimizi yola koyduk ki, cansız bedenler yatmasın diye. Bu ses, Karasu halkının sesidir, bu ses Karasulu ve bu yolu kullanan tüm şoförlerin sesidir. İstanbul Caddesi’nde bir can daha yitirilmeden, önlem alınmasını istiyoruz” Basın açıklaması sonrası grubun olaysız şekilde dağılması üzerine trafik yeniden açıldı. Basın açıklamasına, şoförler alkış ve korna ile destek vermeyi de ihmal etmedi.

FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın  /  HABR ve KAMERA: Nevtan Angün