Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil dağıttı. Kadınların, toplum yaşamında daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu belirten Başkan İspiroğlu, eşi Tülin İspiroğlu ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar gününde,  Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Karasu Gençlik Eğitim Merkezi’ni (KARGEM) ziyaret etti. Ziyarette İspiroğlu’na kurs binasının temini konusunda büyük destek veren Musa Özcan da eşlik etti.

 

Kadına değer vermeyen toplum çöker

 

İspiroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kursiyer bayanlara karanfil takdim etti. Büyük Önder Atatürk, kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek bu hakları, Avrupa’nın bazı ülkelerinden daha önce Türk kadınına vermiş olduğunu belirten İspiroğlu, “Bu yüksek düşünce, Türk kadınının gurur kaynağı olmuştur. Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu başaramamış ve kadınlarına gerçek değeri verememiş toplumlarda hem sosyal, hem ahlaki açıdan çöküşler başlar. Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken, kadınlarımızın daha fazla kent yönetiminde ve toplum hayatında söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Bayanlarımızı daha çok sosyal yaşamın içinde yer alabilmesi için fırsatlar yaratıyoruz. Karasu’nun geleceğine yön verecek projelerimizin oluşturulmasında her zaman kadınlarımızdan destek aldık ve almaya da devam edeceğiz” dedi.

 

 

Bayanlar teşekkür etti

 

Merkez bünyesinde faaliyet gösteren deri tasarım kursu, nakış kursu, mis sabun kursu, ev mefruşat kursu, pasta yapım kursu ile giyim kursunda eğitim gören kursiyerler, ziyaret karşısında mutluluk duyduklarını belirtti. Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Gençlik Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Püskül Tatlı, "Kadınların elinin değdiği her yerin, yaptıkları her işin daha güzel olduğu bir gerçektir. Hayat mücadelesinde kadınlar, erkeklerle eşit şartlarda yer almalıdır. Anadolu'da halkın varoluş mücadelesinde Türk kadının erkeklerle birlikte mücadele ettiğini hiçbir zaman akıllardan çıkarmamalıyız” şeklinde konuştu ve bu jest karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.