Sevilen şarkılar

 

Neşet Çakmak’ın yetiştirmiş olduğu öğrenciler ve beraber çalıştığı müzik grubunun üyeleri, ilk olarak üstadın mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından düzenlenen ‘Neşet Çakmak Müzik Etkinlikleri’ programında sahne alan Kemal Arslan, Mustafa Akbaş, Temel Can, Bülent Arslan, Ertan Arslan, Çağatay Kadı, Özer Püskül, Dahi Dayı, Doğan Arslan, Semih Çatalbaş, Sercan Çelikgöğüs, Metin Arslan, Musa Yanmaz, Sabri Çelik, Ahmet Sökmenberk, Yunus Emre Tekin, Gürcan Şengül, Sezgin Yılmaz, İbrahim Kurt, Mehmet Yavuz ve Okan Demirkol, Neşet Çakmak’ın sevdiği ve okuduğu birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

 

 

 

Plaket ve çiçek

 

Neşet Çakmak Müzik Etkinlikleri programında, Çakmak ailesine plaket ve çiçek takdim edildi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu adına plaket ve çiçek takdim eden Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar; “Karasu’ya, saygın müzisyenlerin yetiştirilmesinde emeği olan değerli üstat Neşet Çakmak’ı bir kez daha özlem ile anıyoruz. Kendisi çok yakından tanıdığım, kişiliğine, duruşuna ve sanatına her zaman saygı duyduğum çok değerli bir müzisyendi” dedi.

 

Her yıl tekrarlanacak

 

Sancaktar, “Aramızdan ayrılması bizleri ve sevenlerini çok üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Neşet Çakmak Müzik Etkinlikleri programında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarken, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’nun talimatlarıyla ilki düzenlenen bu programın her sene tekrarlanarak geleneksel hale getirme gayreti içerisinde olacağımızı belirtirim” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.