‘Atatürk Bulvarı Yeni Yüzüne Kavuşuyor’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan yeni bulvar projesi için ilk kazma bugün vuruldu. Karasu ilçe merkezindeki ana bulvar olan trafiğe kapalı alanın yeni çehresine kavuşması için yaklaşık 25 gün sürecek olan çalışmalar başladı. 20 Nisan Cuma günü başlaması planlanan çalışmalar, söylenen tarihten 3 gün önce başlayınca, bulvar girişindeki Atatürk büstünün kaldırılması da vatandaşların şaşkın ve meraklı bakışlarına neden oldu. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, bulvarın daha kullanışlı ve daha modern bir görünüme kavuşması için başlatılan çalışmaların 15 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını ifade etti. Bulvarın yine trafiğe kapalı halde kullanılacağını belirten İspiroğlu, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

 

“Yaklaşık 5.550 m² alanda yer alan Atatürk Bulvarı’nın en önemli sorunu olan yağmur suyu hatları yenilenecek ve bulvardaki su baskını çözüme kavuşacak. Bulvardaki mevcut palmiyeler kalacak, orta kısımda yer alan yüksek refüj kaldırılarak, orta alan halkın kullanımına sunulacak. Kanalizasyon kapakları modern bir görünüme kavuşacak. İlgili kurum, su giderlerini ve toplanma havuzlarını modernize edecek. Mevcut elektrik şebekesi revize edilecek, eski direklerin kötü görüntüsü ortadan kaldırılacak. Her 10 metrede bir 6 metre uzunluğunda çift taraflı olarak aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Bulvarın zemini mikronize begonit ve mikronlu taş ile kaplanacak. Yeni görünümde bulvar boyunca oturma grupları olmayacak ve bulvarın her alanı hem esnafımızın hem de halkımızın kullanımına sunulacak. Eski sistemde olduğu gibi esnafımızın mal ve yük indirmeleri için günün belirli saatlerinde sadece esnafımız için araç girişine izin verilecek. Sivil araç girişine izin verilmeyecek”

 

 

Başkan İspiroğlu, kaldırılan Atatürk büstünün temizlenip  gerekli bakımlarının yapılmasının ardından Kentpark’ın güney girişi olan Belediye Hizmet Binası önündeki alana yerleştirileceğini ve bu alanın yeni tören alanı olarak kullanılacağını belirtti. İspiroğlu, “Atatürk Bulvarı girişi, törenler için yetersiz kalıyordu. Kentpark’ın belediye tarafında kalan alanına Atatürk büstü yerleştirilecek ve kafeye kadar olan alan, tören alanı olarak kullanılacak. Böylece etkinliklere katılım daha fazla sağlanmış olacak ve esnafımız da mağdur edilmeyecek” dedi.

 

..