Farkındalık oluşturmak için vatandaşların okuma alışkanlığı kazandırmalarını sağlamak isteyen Karasu Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan’ın girişimleriyle kurulan kütüphaneye vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Turan’ın kitaplara olan sevdasından dolayı mahallesine yaptığı kütüphanede, mahalle sakinleri her akşam televizyonu kapatıp bilgilerini arttırmak için kitap okuyor. Kitap okuyan mahalle sakinleri, “Bu kahvede oyun yok, dizi yok, kitap var ve bizler de her akşam kahveye gelip televizyonu da kapatıp bilgilerimizi arttırmak için bir saat kitap okuyoruz” diyerek dikkat çekti.

 

 

Televizyon kapanıyor

 

“Mahalle kahvemizde kütüphanemizi kurduk. Kurduktan sonra düzenli bir okuma programı başlatalım şeklinde düşündük. Her gün, akşam ezanı ile yatsı ezanı arasındaki bir saat okuma seferberliği başlattık” diyen Muhtar İsmet Turan, “Televizyonu kapatıp, cep telefonlarını da devre dışı bırakıp genel kültürümüzü ve bilgimizi geliştirmek için mahalle sakinlerimizle birlikte okuma seferberliğine başladık. Kitaplar raflarda durduğu sürece kimseye bir faydası olmaz. Aynen gömülü hazinenin gün yüzüne çıkarılmadığı gibi... İnsanın kendini en iyi şekilde geliştirmesi için en güzel araç kitaplardır. Kitap, insanlar için bir hazinedir. Kitaplar, kapalı olduğu taktirde kimseye bir faydası yoktur. İnternet ve televizyon, bizleri ne kadar oyalasa da gerçek bilgiler kitaplardadır. Bu kahvede oyun yok, kitap var” şeklinde konuştu.

 

Okudukça bilgileniyoruz

 

Mahalle kahvesinde kurulan kütüphaneden faydalanan ve her akşam bir saat kitap okuyan vatandaşlar ise hallerinden oldukça memnun olduğunu belirtti. Vatandaşlar, “Bazı şeyleri kitap okuyarak öğreniyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz. Burada her tür kitap var. Tarih kitapları, din kitapları, roman ve her türlü kitap bulmak mümkün. Bizler buraya geldiğimizde ilk önce televizyonu kapatıyoruz. Dizi falan da seyretmiyoruz. Çünkü daha dikkatli okumak ve anlamak için kitaba odaklanıyoruz. Bilgimizi ve kültürümüzü yükseltiyoruz. Kitaplarda çok bilgi var. Cumhuriyetimizden bu güne kadar kim din düşmanlığı yapmış hepsini yazıyor. Bazen Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuları anlatıyor ve hepsi de gerçek olduğunu kitapları okuyarak öğreniyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

HABER: Mehmet Karakaş