Karasu’nun yüksek kesimleri, 23 Nisan Pazar gününe karla uyandı. Karasu, Kocaali, Çamdağı ve Düzce iline doğru olan bölgelerde kar yağışının etkili olduğu görüldü. Kar kalınlığının yer yer 5-6 cm olduğu belirtildi. Karasu ilçe merkezinde ise sabahın ilk saatlerinden itibaren sağanak yağmur hakimdi.

 

Aralıksız yağan yağmur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının da yapılmasına engel oldu. Yağış nedeniyle, Hükümet Konağı’nda yapılması planlanan çelenk koyma töreni iptal edilirken, kutlamalar şehir stadında gerçekleştirilemedi ve konferans salonuna alındı. Yağmur suları, ilçe merkezinde yol çalışması yapılan Plaj Caddesi ile Meslek Lisesi caddesini tamamen kapladı.

 

Öğlen saatlerinde ise Karasu sahilinde vatandaşların, dizlerine kadar Karadeniz’in serin sularına girdiği görülmesi şaşkınlık yarattı. Bazı vatandaşların ise sahilde yürüyüş yaptıkları ve güneşin tadını çıkardıkları gözlerden kaçmadı. Birbirinden farklı bölgelerde hem kışın, hem ilkbaharın hem de sonbaharın aynı anda yaşanması görenleri şaşkına çevirdi.