Ahmet Çevik Tiyatrosu tarafından sahneye sunulan ve Türkiye’nin sevilen isimleri Ahmet Çevik, Yılmaz Morgül, Yelda Alp, Özgür Özgülgün ve Pelin Körmükçü’nün oynadığı ‘Şaka Gibi’ isimli tiyatro oyunu, izleyenleri adeta kahkahaya boğdu. Oyunda, Karasu’nun altyapısı, denizi ve sahili ile ilgili esprili skeçlerin de geçmesi, Karasulu tiyatro severlerin büyük beğenisini topladı. Oyun öncesi Karasu’yu gezen, Kaymakam Aziz Mercan ve Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ile birlikte bir yemek yiyen ekip, Karasu’ya hayran kaldıklarını ifade etti.

 

 

Geçtiğimiz hafta sahneye konması beklenen fakat Hakkari’de yaşanan terör saldırısı nedeniyle 11 Kasım Cumartesi gününe ertelenen tiyatro oyunu, sahneye konduğu Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda kelimenin tek anlamıyla bir izdihama neden oldu. Müthiş komedi gösterisine büyük ilgi gösteren Karasulu tiyatro severler, salonu oyundan dakikalar öncesinde doldurdu. Ünlü oyuncuların tecrübesi ve Yılmaz Morgül’ün de muhteşem performansı ile Karasulular hem komedi resitaline hem de bir müzik şölenine şahit oldu.

 

Oyun sonunda Ahmet Çevik, destek veren herkese teşekkür etti ve Karasu halkına da göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti. Sahneye gelen Eğitim-Sen Karasu Temsilcisi Gürhan Aytok ise, “Çağdaş, uygar ve medeni bir toplum olmanın tek yolu sanata ve sanatçıya verilen değerden geçer. Sanatın her dalı, zifiri bir karanlıkta gördüğümüz bir ışık kıvılcımı gibidir. Bu güzel gösteriyi Karasu’ya getiren Naciye Bahçebaşı’na ve değerli oyuncularımıza, bu gece burada olmamıza vesile olan sponsorlara teşekkür ediyorum dedi.

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Salonu dolduran değerli Karasulu tiyatro severlere ve değerli oyuncularımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu güzel oyunu Karasu’ya getiren Naciye Bahçebaşı ve ekibine de teşekkür ederim. Karasu’da gerçekleştirilecek olan başta tiyatro ve diğer sanat etkinliklerine ben ve Belediye Başkanımız, sonuna kadar destek vereceğiz. Sizlerin bu ilgisi karşısında bizlerin de ilgisiz kalması mümkün olamaz” dedi. Ardından Kaymakam Aziz Mercan ve Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, oyunculara çiçek ve plaket takdim etti.

 

Organizatör Naciye Bahçebaşı, oyun sonrası yaptığı açıklamada, “Karasu artık bir sanat şehri, bir tiyatro kenti oldu. Karasulular, her tiyatro gösterimize büyük ilgi gösteriyor ve ‘bir dahaki oyun ne zaman’ diye soruyor. Bugün salondaki kalabalık, tiyatroya olan ilginin de artık ne seviye odluğun gösterdi. Bizlere maddi manevi destek veren, bu güzel gecede bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. ‘Karasu Kahkaha Günleri’ kapsamında yeni tiyatrolar Karasu’ya gelecek. Yakın zamanda halkımıza duyuracağız” ifadelerini kullandı.

 

FOTOĞRAFLAR ve VİDEO: Ayşenur Elmacı / Büşra Civan

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: