İmam Hatip Ortaokullarının 68. yıl önümü Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program 12 A sınıfı öğrencilerinden Mustafa Erdoğan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

Topluma önderler yetiştiriyoruz

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Okul Müdürü Ergün Demir, “İmam Hatip demek yalnızca bir okul değil, ahlakın ve bilginin pekiştiği yerdir. Topluma örnek olacak, önder olacak bireylerin yetiştiği yerdir. Dinimizi iyi öğreneceğiz, okuyacağız ve her şeyin doğrusuna yöneleceğiz. 15 Temmuz'da gördük. Dini kullanarak kandırdıkları, beyinlerini yıkadıkları insanları düşman ettiler bizlere. Ama bu nesil o zaman dik durdu. Ve sizin gibi gençler olduğu müddetçe bu milletin sırtı asla yere gelmeyecektir. İmam Hatip li olmanın aynı zamanda sizlere önemli bir sorumluluk yüklediğini unutmayın. Bu kurumun kurulmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Vefat edenlere rahmet, hayatta olanlarda sağlıklar ve uzun ömürler diliyorum. Bizler her zaman sizlere her konu da destek olmaya hazırız. İmam Hatipli olmak ayrıcalıktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

Başarıyı arttıracağız

 

Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesinin tanıtım filmi ile devam eden programda okul öğrencilerinden Semra İrem Soytürk tarafından ‘Yıllar evvel idi’ adlı şiir seslendirildi. Buruk anların yaşandığı programda ‘imam hatipli olmak’ adlı yazısını okuyan Esma Kanbak ve imam hatip ortaokul ve liselerini geçmişe dayalı öykülerini anlatan Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu öğrencilerin hayatlarında asla unutamayacağı hayat hikayelerini anlattı. Okul öğrencilerinin özenle hazırladığı ‘biz kimiz’ röportajının ardından sahnede yerini alan Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “İmam Hatip Lisesi mezunu olmaktan mutluyum ve gururluyum. İmam Hatip Lisesi mezunu bir cumhur Başkanınız ve Karasu Belediye Başkanınız var. Bizleri örnek alın ve hedeflerinize ulaşın. İmam hatip okulları açılması için büyük emek sarf edildi. Bizlerde bu gayretleri hak etmek için imam hatip okullarının başarısını arttıracağız. Öğrencilerimize desteğimiz sonsuz” dedi.

 

Ödül töreni

 

Biraz buruk, biraz heyecanlı geçen programın ardından kimsenin unutamayacağımı ve insanların hayatları boyunca merak ettiği bir konuyu araştıran Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ergün Demir, aylarca berki de günlerce okul kütük defteri üzerinde araştırmalar yaparak Karasu’da bulunan iş adamlarının okula başladığı ilk gün resimlerine ve karnelerine ulaştı. Okul Kütük defterini günlerce incelemenin ardından yaklaşık 20 sene önceki resimlerini ve karnelerine ulaşan Okul Müdürü Demir, Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu’nun iş adamlarından Alper Tatlı, İmam Hatip Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı Celil Emecan, İmam Hatip Mezunları Dernek Başkanı Hasan Ali Karataş, Asli Ceza Yazı İşleri Müdürü Ayşe Göbel Şirin, Anadolu İmam Hatip Lisesi Fizik Öğretmeni Hilal Bayraktaroğlu, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Kübra Eminoğlu, Merkez Cami İmam Hatibi Ali Sarımert, Açkakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu ve AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit’ın yıllar sonra aynı karneyi Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’dan almalarına vesile oldu. Yıllar önceki resimlerini gören öğrenciler duygusal anlar yaşarken Okul Müdürü Ergün Demir’e teşekkür etti.