Cuma günü saat 14:00’da Karasu Sanayi Sitesi Kooperatifi binasında yapılan olağan kongre sonrasında Başkan Mehmet Çatalbaş ve yönetimi, yeniden göreve getirildi. Kongrenin divan başkanlığını Yalçın Kaya, divan üyeliğini Ekrem Kaymaz yaptı, kongrede bakanlık temsilcileri de hazır bulundu. Toplam 17 maddenin işlendiği 2016 yılı olağan mali ve seçim kongresinde Başkan Mehmet Çatalbaş, yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu. Bilanço ve gelir-gider cetvelinin okunmasının ardından, denetim kurulu raporları okundu ve kabulü için müzakere edildi.

 

 

Kongre öncesi Karasu Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Osman Aydın, esnafa kalfalık, çıraklık ve ustalık belgesi ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Görev süreleri boyunca esnafa bu konuda her türlü yardımı yapacaklarını ve belgelerle ilgili merak edilen her şeyi hem kendisine hem de müdür yardımcılarına danışabileceklerini belirtti. Kongre sonrası yeniden göreve seçilen Başkan Mehmet Çatalbaş, “Görevimizi, bizlerden daha iyi yapacaklarına inandığımız genç arkadaşlara devretmek istedik. Çalışmaları başarıyla yürüteceğine inandığımız esnaf arkadaşlarımızın göreve talip olmasını istedik. Fakat kimse talip olmadı. Yeniden yönetimi sırtlamak durumunda kaldık” dedi.

 

 

Karasu Sanayi Kooperatifi’nin bütçesinin olduğunu ve borçlarının bulunmadığını dile getiren Çatalbaş, “Başkanın asgari ücret üzerinden maaşı var. Yönetim kurulu üyelerimize oturum başı ödenek veriliyor. Fakat bizler bu ücretlere hiçbir zaman dokunmuyoruz. Her ramazan ayında bu ücretlerle ramazan kolileri hazırlatıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılması için esnaf arkadaşlarımıza dağıtıyoruz. Görevi bizlerden devralmak isteyen genç esnaf arkadaşlarımıza da görevi devretmeye hazırız” dedi. S.S. Sahilyolu Karasu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetiminde yeniden şu isimler yer aldı: Mehmet Çatalbaş, İbrahim Acar, Abdülkadir Yümnü, Şaban Şanlı ve Yakup Gürbüz. Denetim kurulu üyeliğinde ise, Turgut İzmire, Vehbi Aşık ve Mehmet Şen yer aldı.