23 Mayıs Salı günü saat 18:00’da Karasu Atatürk Anadolu Lisesi okul bahçesinde gerçekleştirilen 5.geleneksel kep atma töreninde, mezun olan öğrencileri, aileleri yalnız bırakmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde, öğrencilerin sırayla okul merdivenlerinde yerlerini alması büyük alkış aldı. Törenin açılış konuşmasını Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Enver Coştur yaptı.

 

Konuşmasına, öğrencileri, velileri ve eğitimci meslektaşlarını selamlayarak başlayan Coştur, “Okulumuz bugün, 11.mezunlarını veriyor. 2003 yılında başlayan Atatürk Anadolu Lisesi, 700 mezun verdi. Bugün de 134 öğrencimiz, diplomalarını hak ederek almanın gururuyla mezun oluyor” ifadelerini kullandı. Coştur, “Önümüzdeki LYS’de öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bundan sonraki eğitim ve iş hayatlarında da başarı ve şans onlarla olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

Müdür Enver Coştur’un ardından, öğrenciler adına veda konuşmasını Efecan Genç yaptı. Konuşmasına “Bu okulda arkadaşlığın, kardeşliğin ve dostluğun değerini çok iyi anladım. Karasu dışına çıkmak bizler için mutluluk verici olsa da, bu okuldan ayrılmak bir o kadar da üzücüdür” diyerek başladı. 116 gün önce hayatını bir kaza sonrası kaybeden okul öğrencilerinden İlker İngenç’i anarak konuşmasına devam eden Efecan Genç, “O, şu anda burada ve bizimle beraber” dedi.  Genç, öğretmenlerinin isimlerini tek tek sayarak onlara yükledikleri ve kendileri tarafından özendirici olarak nitelendirdiği özelliklerini sıraladıktan sonra öğretmenlerini ve arkadaşlarına veda etti.

 

Genç’in konuşmasının ardından geleneksel hale gelen ve üst sınıfların alt sınıflara yaptığı bayrak devir teslim töreni gerçekleştirildi.  Bu törenin ardından ise mezun olacak 134 öğrencinin isimleri tek tek sayıldı ve diplomaları verildi. Öğrencilere diplomalarını, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Şube Müdürü Fikret Güldemir, Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Enver Coştur, okul müdür yardımcıları ve öğretmenleri takdim etti. Diplomaların verilmesinden sonra okul öğrencilerinden Sadık Kaya, mezun olacak öğrencilere mezuniyet yemini yaptırdı. Yemin edilmesinin ardından son zil çalındı ve kepler havaya atılarak 134 öğrenci lise hayatına veda etmiş oldu.